تعداد بازدید: 3373

توصیه به دیگران 6

يکشنبه 16 مرداد 1390-8:42

ما کجاي دنيا ايستاده ايم؟

ما به انیمیشن"داستان اسباب بازي3" تعلق خاطر فراوانی داریم و اصولا معتقدیم آدم اگر بخواهد نصیحت بشنود هم، این جوری اش را بشنود که علاوه بر موضوع غیر قابل تحملی به نام نصیحت٬ یک آب و رنگی٬ یک داستانی٬ یک کوفتی برای عرضه داشته باشد که آدم بالا نیاورد!(يادداشتي از بهارک همتي،معلم و وبلاگ نويس-ساري)


1-نمي شود گفت فيلم هاي کارتوني را فقط براي بچه ها مي سازند و بزرگ ترها از تماشاي آن لذت نمي برند.الان خانواده ها سي دي انيميشن هاي روز را مي خرند و دسته جمعي تماشا مي کنند.مثل خانواده ما که چندي پيش انيميشن موفق"داستان اسباب بازي3"را خانوادگي تماشا کرديم!

جا دارد همين جا انتخاب «داستان اسباب بازی ۳» را به عنوان بهترین انیمیشن تاریخ سینمای جهان خدمت برادر لاسیتر و بقیه برادران و خواهران شرکت فخیمه «پیکسار» تبریک و شادباش عرض مي کنم و از خداوند برای ایشان پیروزی های روز افزون و بیش از پیش را خواستارم!

ما اعضای خانواده و علی الخصوص اعضای موجود در رده سنی الف به این انیمیشن تعلق خاطر فراوانی داریم و اصولا معتقدیم آدم اگر بخواهد نصیحت بشنود هم، این جوری اش را بشنود که علاوه بر موضوع غیر قابل تحملی به نام نصیحت٬ یک آب و رنگی٬ یک داستانی٬ یک کوفتی برای عرضه داشته باشد که آدم بالا نیاورد؛ آن هم نه از نوع آب و رنگی که برای خر کردن شنونده و با فرض این که شنونده ۲ ساله است طرح ریزی می‌شود! الان ما که ۳۵ ساله هستیم٬ حتی پسر دومم که هنوز ۲ سالش نشده با چیزهای آبکی و در پیت، خر نمی‌شود.

 این داستان سراسر عشق٬ وفاداری٬ دوستی و رفیق تمام راه بودن٬ زرنگ بودن و گول نخوردن و خیلی ارزش‌های انسانی و حیوانی و عروسکی است!

من هم همیشه دوست داشتم یک اثر هنری خلق کنم. ولی در زمینه ادبیات همیشه با کمبود سوژه مواجه بودم. همیشه فکر می‌کردم این‌هایی که داستان‌های به این شیرینی خلق می‌کنند٬ حتما صبح به صبح یک فرشته الهام دور سرشان بال بال می‌زند و برای شان بقچه بقچه سوژه می‌ریزد.

 امثال حاتمی کیا و مجید مجیدی و ... برادران و خواهران آن‌طرف آب‌های نیلگون مرزی کشور، ولی با دیدن «داستان اسباب بازی ۳» برای بار هزارم به این نتیجه رسیدم که سوژه همین جاست. در همین نزدیکی. فقط کافی است دستت را دراز کنی. البته باید نگاه هنرمندانه هم داشته باشی.

2- از بس این انیمیشن خوب است٬ من به نتایج دیگری هم رسیده‌ام. این‌که محال است در پرداخت دستمزدهای اعضا اشکالی وجود داشته باشد. امکان ندارد بین اعضای گروه صلح و صفا حاکم نباشد. محال است دو نفر بنشینند و پشت سر سومی حرف بزنند. محال است کسی به خاطر کم شدن روی کسی از کارش بدزدد.

 اگر یکی از اعضای گروه که مسوول اجرای قسمتی از کار است به وسیله‌ای یا امکانات خاصی نیاز داشته باشد٬ حتما تهیه کننده بدون غرغر و بدون منت برایش تهیه می‌کند. هیچ مشکلی که ناشی از روح پلید انسان‌های کم ارتفاع و ترسو باشد وجود ندارد. همه چیز خیلی نرمال و عالی است و همه‌شان خوشبخت هستند. چون کار به این خوبی انجام داده‌اند و محصولش بهترین کار سینمایی تاریخ سینمای جهان شده‌است.

3-روز شنبه بعد از دو سه ماه علافی و انتظار٬ بالاخره موفق شدیم عروسک پارچه‌ای «وودی» و «جسی»-قهرمانان داستان اسباب بازی- را از اسباب بازی فروشی بخریم به قیمت پانزده چوب!

 به محض این‌که پسر خردسالم آن‌ها را دید٬ با خوشحالی فریاد کشید: وودی ، وودی... و من دو دستی زدم توی سر خودم که بچه این‌ها را از کجا می‌شناسد؟!...

نمی‌گویم باید قبل از شناختن این اجانب٬ به فکر شناختن ابو علی سینا و مهدی اخوان ثالث باشد٬ که البته باید باشند، حرفم تاثیر گذاری بیش از حد یک داستان در ذهن و روح بچه دو ساله است.

دختر بزرگترم که دبستاني است، چند سال پیش داستان ۷ خوان رستم را از حفظ بود و آن‌قدر درک کرده بود که می‌توانست به زبان کودکانه خودش بیان کند. یک مدت زیادی هم شعر «آب را گل نکنیم» سهراب را حفظ بود. بعد کارش به شعر «مسلمانان مرا وقتی دلی بود» از حافظ رسیده بود. الان هم موسیقی سنتی و اشعار محلی را حفظ است و نت‌های موسیقی را تشخیص می‌دهد. و این هیچ منافاتی با این قضیه ندارد که در طول روز٬ ۴ یا ۵ بار داستان اسباب بازی ۱ و ۲ و ۳ را نگاه می‌کنند.

4-انيميشن ها دنياي تصورات و تخيلات ما هستند و ما در انيميشن ها مي توانيم خواسته ها و آرزوهاي مان را ببينيم و فكر و انديشه مان را به پرواز در بياوريم. اين جاست كه خلاقيت و ابتكار فرصت شكوفايي مي يابد.حتي در بزرگسالان نيز آن بخش نهان كودكانه اي كه در هر فرد وجود دارد، قدرت و ارزش مي يابد و احساس آرمان و آرزو را در آدمي پرورش مي دهد چون محدوديت هاي فيلم هاي رئال را ندارد حتي بزرگ سالاني را مي يابيم كه اشتياق و ذوق بيشتري براي ديدن انيميشن دارند تا فيلم.

هم اكنون هفت شركت بزرگ و عمدة‌ جهان به ساخت انواع سرگرمي و انيميشن براي كودكان مشغولند كه عبارتند از آ اُ اِل، والت ديزني، و ياكوم ، وي وندي ،بر تلزمان، نيوزكوب و موني كه غير از برتلزمان كه مخصوص آلمان است، بقيه شبكه‌ها مخصوص آمريكا يا محصول مشترك آمريكا، ژاپن يا فرانسه است.

سال گذشته خبري را خواندم که يک دي وي دي انيميشن جديد براي کمک به کودکان اوتيسمي به بازار عرضه شده است.(اوتيسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیر طبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته‌است)

اين دي وي دي که با تصاوير وسايل حمل و نقل اسباب بازي طراحي و با فرهنگ درون مرزي ،رسانه و ورزش سازماندهي شده است،به کودکان مبتلا به اوتيسم کمک مي کند که با نگاه کردن به چهره افراد بتوانند احساسات آنها را درک کنند.

۱۵قسمت متوالي۵دقيقه اي با ترکيب اتفاقات فرعي ۸اسباب بازي دوست داشتني باچهره هاي انساني را دستخوش حوادث مي کند.در کل کودکان مبتلا به اوتيسم از نگاه کردن به چهره افراد و تلاش براي درک ويژگي هاي صورت اجتناب مي کنند.اين ناتواني در خواندن احساسات در چهره انسان باعث تضعيف توانايي آنها در برقراري روابط انساني مي شود.از اين رو اين انيميشن با يافتن راه هاي جديد براي کمک به اين کودکان به طور معناداري اين توانايي را افزايش مي دهد.۱۵کليد توصيف احساسات در اين انيميشن حمل و نقل، در کودکان ۲تا۸ساله عبارتند از :شادي،غم،خشم،ترس،هيجان،تنفر،تعجب،خستگي ،دشمني،مهرباني،تاسف،غرور،حسادت،شوخي و شرم.

5-ما کجاي دنيا ايستاده ايم؟


  • شنبه 22 بهمن 1390-0:0

    عالي

    • دوشنبه 17 مرداد 1390-0:0

      ما اصلاً تو دنيا نيستيم .. ما توي جزيره سرگرداين خودمون داريم براي خودمون شعار مي ديم و ناله و نفرين مي كنيم تمام دولت هاي استعمارگر و استثمار گر را

      • یک غیر سارویپاسخ به این دیدگاه 0 0
        دوشنبه 17 مرداد 1390-0:0

        دخترم همیشه دلش میخواد کارتون طالب و زهره رو ببینه و یا حداقل عروسکشون رو داشته باشه. میگم جان مادر ما یه عروسک دارا و سارا درست کردیم و از درست کردنش پشیمون شدیم. دیگه طالب و زهره که ملی نیستن که بخوان روش سرمایه گذاری کنن. مطمئنا اگه اونم درست کنن همون بلای دارا و سارا سرشون میاد. این همه هزینه و تبلیغات خرش هم هیچی. ولی عروسک شرک و سیندرلا و زیبای خفته و سفید برفی تو خونه همه پیدا میشه. داستاناشم همه بلدن. انگار جزو ناخودآگاه جمعی ملت ایران شده. دریغ از اون همه داستان تو شاهنامه که همین جوری بی استفاده مونده. اگر غربیا شاهنامه داشتن -یا مولوی یا سعدی- دیگه با داستان هاشون دنیا رو فتح میکردن

        • يکشنبه 16 مرداد 1390-0:0

          آنها با کارتون فرهنگ شان را صادر مي کنند ما دنبال گروه انحرافی و فتنه بازی و اینها هستیم!!ول معطليم.

          • يکشنبه 16 مرداد 1390-0:0

            خیلی نازه این کارتن...10 بار دیدمش.داریوش 38 ساله

            • ظريف مصورپاسخ به این دیدگاه 0 0
              يکشنبه 16 مرداد 1390-0:0

              ما در انتهای دنیا ایستاده ایم روی یک سنگ بزرگ و داد می زنیم که آهای ما را ببینید...

              • يکشنبه 16 مرداد 1390-0:0

                این کارتون آنقدر جالب است که صدا و سیمای ما هم عید امسال آن را پخش کرد و همه لذت بردیم.مثل شرک که خیلی چسبید.البته عید پایتخت هم پخش شد که ان هم خیلی چسبید!


                ©2013 APG.ir