چهارشنبه 14 مهر 1389-12:29

چراغ را به خانه برگردانید

بخش هایی از مازندران جدا شده ، فرصت شغلی مازندرانی ها به دیگران داده می شود ، از درآمد گردشگری مسافران فقط زباله آنها نصیب مازندران می شود و ...حتي فیش های برقی که هنوز لاینحل باقی مانده اند ، دلیل این همه نامهربانی با مازندران چیست؟(يادداشتي از کلثوم فلاحي،خبرنگار-ساري)

 


ابتدا اين خبر را بخوانيد:

 هادی ابراهیمی در حاشیه برگزاری نخستین همایش دهیاران راهور محله در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال نگارنده درمورد فرصت سوزی اشتغال نیروی کار بومی استان ها بعد از انتقال نیروها از پایتخت به مراکز گفت: انتقال نیروها تحت هیچ شرایط فرصت سوزی محسوب نمی شود.

 وی افزود: این مسئله قانون کشوری است که دولت با توجه به شرایط تهران ، برای همه استان ها لحاظ کرده است.

 ابراهیمی تصریح کرد: انتقال نیروها از پایتخت به مازندران نافی ورود جوانان و متقاضیان کار به دستگاه های دولتی نیست .

 وی یادآور شد: در قانون نقل و انتقالات کشوری ، سهم ورود جوانان ونیروهای متقاضی کار به درون دستگاه ها حفظ شده و موضوع انتقال نیروها با درخواست شغل تفاوت دارد.

 معاون سیاسی استانداری مازندران با اشاره به اینکه روند استخدامی یک طریق مشخص است و به حوزه معاونت پشتیبانی رئیس جمهور مربوط است گفت: افرادی که به مازندران منتقل شده اند اغلب بومی استان هستند و ظرفیت خالی استان را پر نمی کنند.

ابراهیمی در خصوص برخورد نامناسب افراد منتقل شده به مازندران با برخی مسئولان مرتبط اظهار داشت : تاکنون با چنین مسئله ای برخورد نکرده ام .

البته صحبت های معاون سیاسی در حالی عنوان شد که در جلسه کارگروه تحول اداری ، بسیاری از مسئولان از برخورد تند و نامناسب این افراد گلایه مند بودند.


مازندران علی رغم تمام تلاش ها و فعالیت هایش برای بقا و پایداری نظام جمهوری اسلامی ، در سی سال اخیر همواره مورد بی مهری مسئولان قرار گرفته است.

 از فرصت سوزی های دهه 60 گرفته تا انتقال اخیر کارکنان دولت از پایتخت به مازندران که باعث شده تا بیکاری جوانان تحصیل کرده مازنی ، افزایش یابد .

 عنوان شده که تاکنون هزار و 316 نفر از کارکنان دولت به مازندران منتقل شده اند و البته پرونده 713 نفر هم در دست بررسی است.

بارها استاندار مازندران و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرده اند که بیش از 90 درصد درخواست ها در ملاقات های مردمی ، مربوط به مساله اشتغال است.

 استاندار موکدا در جلسات تکرارا می کند که در ملاقات های عمومی با افراد دارای تحصیلات تکمیلی روبه رو شده که حتی تقاضای شغل رانندگی یا خدماتی در اداره ای داشته اند .

بیکاري جوانان مازنی باعث شده سن ازدواج هم افزایش یابد.از طرفي کارشناسان بیکاری را عامل سایر انحرافات اجتماعی دانسته اند.با طرح دولت عملا تا کنون هزار 316 فرصت شغلی در مازندران به پایتخت نشینان تخصيص داده شده و این روند همچنان ادامه دارد.

 جوانان مازنی بیکار ، با نامه های سرکاری برخی نمایندگان روز و شب خود را در این اداره و آن سازمان به امید اشتغال سر می کنند،عده قابل توجهي شغل های فصلی دارند و دیگران هم اشتغال کاذب و البته با اندک حقوقی روزگار می گذرانند.

 اگر در مازندران فرصت شغلی وجود دارد ، چرا این چراغ به خانه روا نیست ؟ چرا کارمندی که 29 سال خدمت کرده ، سال آخر خدمتش به مازندران تحمیل می شود تا پس از به اتمام رساندن آن ، دوباره به پایتخت بازگردد؟

از بین 12 هزار کارمندی که تقاضای انتقال داشته اند ، شش هزار نفر خواستار انتقال به مازندران هستند چرا که فاصله نزدیکی با پایتخت دارد و پس از یک دوره کوتاه مدت زندگی در اینجا ( آن هم برای ثابت کردن برادری و گرفتن امکانات دولتي) خانواده را به پایتخت بازگردانند و خود نیز به رفت و آمد در مسیر بپردازند.

دیده شده که برخی کارکنان به دستگاه ها تحمیل شده اند که تخصص فرد تاکنون مورد نیاز دستگاه نبوده است.

 توهین و ناسزا گفتن این افراد به مقام های مسئول در مازندران به علت اینکه در پست مورد نظر خدمتي شان قرار نگرفته هم از دیگر مسائلی است که با آن مواجهيم.

 گرفتن فرصت اشتغال از استان و مناسب نبودن ترکیب نیروهای انتقال یافته ، حکمی است از سوی رئیس جمهور که باید اجرا شود. 

 جفاهای رفته بر مازندران تمامی ندارد،بايد بدانيم که مسجد را با چراغ خانه روشن نمی کنند.مازنی ها بیشترین مشارکت را در انتخابات اخیر بنا به آمار ارائه شده از سوی دولت ، داشته اند ، چرا فرصت مازنی ها را به دیگران(حتي مازندراني هاي ساکن تهران)می دهید ؟

سکوت مجمع نمایندگان در این خصوص قابل بخشش نیست و مسئولان استان نباید با وجود نیروی انسانی بیکار در استان ، تن به این خواسته دولت بدهند.

بخش هایی از مازندران جدا شده ، فرصت شغلی مازندرانی ها به دیگران داده می شود ، از درآمد گردشگری مسافران فقط زباله آنها نصیب مازندران می شود و ...حتي فیش های برقی که هنوز لاینحل باقی مانده اند ، دلیل این همه نامهربانی با مازندران چیست؟ 

ايميل نويسنده: (falahi.dargahlo@gmail.com)