يکشنبه 1 اسفند 1389-10:55

به پستو فرستادن بانوان چاره درد نيست

... آقایان مسئول ، دلایل افزایش طلاق را در جایی خارج از تحصیلات بانوان و استقلال مالی آنها جست و جو کنید.به پستو فرستادن بانوان و جلوگیری از ادامه تحصیل آنها چاره درد نخواهد بود.(يادداشتي از کلثوم فلاحي،خبرنگار-ساري)


صبح روز پنج شنبه گذشته جلسه بررسی عوامل افزایش طلاق و کاهش ازدواج در سالن شماره دو استانداری ، مورد بحث یک کارشناس دانشگاهی(استاد جامعه شناسي دانشگاه مازندران) و جمعی از مسئولان رده چندم برخی از دستگاه های اجرایی بود.

قصدم بررسی علل افزایش طلاق و کاهش ازدواج نیست چراکه نه استاد جامعه شناسي ام و نه جزو آن مسئولان رده چندم!

غرض گفتن اين نکته است که جلسه های دفتر اجتماعی استانداری مازندران که حول آسيب هاي اجتماعی و مسايل خانواده می چرخد ، سرشار از معایب گوناگون و قابل بحث است و اين نشست ها،خود به آسیب شناسی نياز دارد.

در جلسه مورد بحث،کارشناس دانشگاهی درباره مسئله افزایش طلاق و کاهش ازدواج از دیدگاه جامعه شناسی ، حرف های به حق و درستی زد اما... برخي حاضران که هر یک خود را خبره و کارشناس در همه امور می دانند ، بدون توجه به صحبت های کارشناس ، موارد نادرست ذهني خود را بر زبان راندند؛گویا آن کارشناس آمده تا صحبت هایش فقط تبدیل به یک خوراک خبری شود و دیگر هیچ.

مسئولان حاضر در بررسی علل افزایش طلاق،صرفا" زنان را به دلیل دست یابی به تحصیلات،استقلال مالی و موقعیت اجتماعی مقصر دانسته و مردها را از هرگونه نقش داشتن در این معضل اجتماعی بری دانستند.
اما کارشناس دانشگاهی معتقد بود زن و مرد در دست نیافتن به روابط مناسب،هر دو کوتاهی می کنند و نمی توان فقط یک گروه را مقصر جلوه داد.

وی ازدواج های نادرست و اجباری و دست نیافتن به روابط گرم عاطفی را از علل طلاق می داند و می گوید" برخی همسران در طول شبانه روز حتی سی دقیقه گفت و گوی عاطفی با یکدیگر ندارند".
هرچه آن استاد دانشگاه بر مسائل کارشناسی تکیه می کرد،اما آقایان چتر قصور را فقط بر سر زنان پهن می کردند.

بسیاری از زنان ما به بنا به دلایل مختلف از جمله داشتن فرزند، نداشتن استقلال مادی ، حمایت نکردن خانواده و نداشتن محیط امن اجتماعی پس از طلاق ، زندگی ذلت بار را تحمل کرده و به قول معروف "می سازند و می سوزند" تا روزی که از دنیا بروند.

در این جلسه یکی از حاضران به آگهی های اشتغال با مضمون " استخدام خانم با روابط عمومی بالا" اشاره کرده و بر آن خرده گرفت.

نمي دانم چه اشکال دارد که یک زن با قدرت و توانایی بتواند یک مجموعه را مدیریت کرده و از انجام مسئولیت خود سربلند بیرون آید؟

به این فردمسئول که منتقد استخدام زنان داراي روابط عمومي بالا بود،باید خاطرنشان کنم اگر زینب (س)به آن سخنرانی غرا دست نمی زد قطعا کربلا در کربلا می ماند و پاسخ می خواهم از این برادر که آیا زینب (س) در آن سخنرانی از روابط عمومی قوی خود بهره جست یا نرمش زنانه به کار گرفت؟ روشنگری زینب (س) آیا رویکرد دیگری داشت؟

اما بهتر است در بررسی علل کاهش ازدواج به نداشتن شغل پسران و هزینه های حداقل 10 میلیون تومانی جهیزیه دختران توجه کنید که البته همین دو مسئله می تواند باعث از دست دادن انگیزه ازدواج شود و لازم به ذکر مسائل بيشتر نیست.

پیشنهاد می کنم به جای برگزاری جلسه های این چنینی و دست یافتن به نتيجه اي جز هیچ ، مسائل را علمی تر بررسی کرده و کار را به دست اهل آن بسپارید و یا از پیشنهاد همان استادی که به جلسه ها فرا می خوانیدش استفاده کنید.

استادی که می تواند دو ساعت حضور در جلسه را صرف آموزش و پژوهش کند اما در نشست های این چنینی فقط زمان به هدر می رود.

این مسئولان عامل افزایش طلاق و کاهش ازدواج را در جایی دنبال می کنند که خود نیز می دانند این راه به ترکستان است.

آقایان مسئول ، دلایل افزایش طلاق را در جایی خارج از تحصیلات بانوان و استقلال مالی آنها جست و جو کنید. به پستو فرستادن بانوان و جلوگیری از ادامه تحصیل آنها چاره درد نخواهد بود.

بهتر بود مسئولان ارشد استان افراد مناسب تر و برجسته تری برای مدیریت مسائل اجتماعی ، زنان و خانواده استان برمی گزیدند،چراکه برطرف نشدن مسائل اجتماعی ، دامنگیری سیاسی به همراه خواهد داشت.