شنبه 3 دی 1390-8:45

حرف مرد يکي ست؛ارشاد يعني امامزاده!

 روزنامه حرف براي اثبات توانمندي مديري كه در حلقه دوستانش جاي دارد، دست به انتشار اين مطلب زده و تغيير مديريت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي را دنبال مي كند/دغدغه حرف در اختيار گرفتن مجدد مديريت دستگاه فرهنگي استان توسط نيروهاي اين مجموعه است.(يادداشت رسيده)


 مازندنومه:يادداشت زير را يکي از روزنامه نگاران باسابقه استان براي درج در مازندنومه ارسال کرده که به تقاضاي نويسنده،بنا به دلايلي امضايش محفوظ مي ماند.

مطلب،انتقادي است به روزنامه اصولگراي "حرف مازندران" که البته ما با تمام بخش هاي اين يادداشت،به طور صد در صدي موافق نيستيم و چندپاراگراف را نيز حذف کرده ايم.

به باور ما رسانه ها بايد آزادي عمل کافي داشته باشند تا بتوانند دستگاه ها و سازمان ها را به چالش و نقد بکشند،اما اين به چالش کشيدن بايد منصفانه باشد و بدون اغراض و مطامع خاص.ضمن خداقوت گويي به همکاران مان در روزنامه حرف،يادداشت اين روزنامه نگار نام آشنا را درج مي کنيم و اگر توضيحي به دست ما برسد،به نشر آن نيز اقدام خواهيم کرد.

-----------------------

روزنامه حرف مازندران گاه مطالبي را با موضوع اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران منتشر مي كند كه در نوع خود تعجب برانگيز است.

مطالب انتقادي اين روزنامه كه خود را پيشتاز اصولگرايي ناب در مازندران مي داند، از هنگام تغيير مدير اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان بابلسر آغاز شد.

 اين مدير كه از نزديكان و دوستان صميمي مديريت روزنامه حرف محسوب مي شد، به دليل پايان ماموريتش در ارشاد كنار گذاشته شد و به دستگاه استخدامي خود بازگشت.

 پس از انتخاب فردي شايسته از نيروهاي با سابقه فرهنگ و ارشاد اسلامي به سمت مديريت اين شهرستان، روزنامه حرف مطالب خود را عليه دستگاه فرهنگي استان آغاز كرد.

 اين در حالي است كه مدير جديد از شايستگي هاي بيشتري برخوردار بود، اما گويا به دليل نزديكي به جريان فكري اين روزنامه نبايد كنار گذاشته مي شد!

انتخاب مديران برخاسته از متن ارشاد، همواره از خواسته هاي اساسي هنرمندان، فرهيختگان و كاركنان اين مجموعه محسوب مي شده كه در دو سال اخير شاهد تحقق آنيم.

نگراني اين روزنامه از تغيير مديريتي انجام شده، دغدغه فرهنگي و از سر دلسوزي نبود، زيرا عملكرد مدير جديد نشان مي دهد كه وي به مراتب بي حاشيه تر و توانمندتر به رتق و فتق امور مشغول است. هياهوي حرفي ها تنها به دليل تغيير يكي از نزديكان شان بود كه نمي بايست اين مسند را ترك كند.

پس از اين ماجرا اين روزنامه كه محمد اسماعيل امام زاده -مدير كل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي-نيز سياست گذاري آن را بر عهده دارد، در قالب خبرهايي حاشيه اي دستگاه فرهنگي استان را متهم به مسائل بي پايه و اساس كرد كه همسو با روزنامه نگاري حرفه اي و اخلاق گرايانه نبوده است.

 حرف به مدد حمايت هاي ويژه مديركل وقت ارشاد و در زمان وزارت صفار هرندي، خارج از نوبت و چارجوب قوانين و درشرايطي كه بسياري از علاقه مندان مازندراني چندين سال در صف انتظار دريافت مجوز نشريه هستند، ظرف مدت كوتاهي وارد عرصه شد.

اين نشريه هر آنچه را برداشت اتاق فكر خود است منتشر مي كند و همواره بر اين باور است كه در راستاي اصولگرايي گام برمي دارد و وامدار كسي نيست.

 اين روزنامه در تازه ترين حمله خود به ارشاد، مطلبي را با عنوان " خواب زمستاني اداره كل ارشاد همچنان ادامه دارد!" در شماره مورخ 27 آذرماه خود منتشر كرده است كه در راستاي همان مسير تخريبي گذشته انجام گرفته است و تنها القاي آشفتگي در دستگاه استان را دنبال مي كند.

 حرف اداره كل فرهنگ و ارشاد را متهم به بي خيالي و كم تحركي كرده كه چرا با يكي از نشريات استان كه پيام تسليت يكي از سران فتنه (م.خ) به يكي از خواص كشور را منتشر كرده است، برخورد نمي شود.

 اين كه اين روزنامه از دستگاه فرهنگي استان انتظار دارد همچون نهادهاي قضايي و امنيتي با ساير همكارانش برخورد شود در نوع خود جالب توجه است!

 فرهنگ و ارشاد اسلامي وظيفه ابلاغ قوانين ودستورالعمل ها را به نشريات در رسانه ها بر عهده دارد وبه تصور آقايان ضابط قضايي نيست كه جلوي انتشار نشريه اي را بگيرد.

موضوع تامل برانگيزي كه در اين مطلب به چشم مي خورد پاراگراف انتهايي آن است كه ماهيت مطلب را عيان مي سازد و در حقيقت از آن رمزگشايي مي كند.

حرف در بخش پاياني اين مطلب به تجليل معاون سياسي امنيتي استانداري از محمداسماعيل امام زاده، مدير كل اسبق ارشاد، اشاره مي كند و معتقد است هر آنچه در دستگاه فرهنگي استان در حال انجام است، نتيجه برنامه ريزي هاي اين مديركل است و در زمان مديريت وي انجام پذيرفته است.

 اين بار نيز حرف همچون مطالب پيشين خود براي اثبات توانمندي مديري كه در حلقه دوستانش جاي دارد، دست به انتشار اين مطلب زده است و تغيير مديريت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي را دنبال مي كند.

دغدغه حرف در اختيار گرفتن مجدد مديريت دستگاه فرهنگي استان توسط نيروهاي اين مجموعه است؛چه هر آنچه هم اكنون در حال انجام است در زمان مديريت فرد نزديك به اين روزنامه پايه ريزي شده و آن وقت ارشاد امروز در حال خواب زمستاني است!

چطور ممكن است مديري رويكرد فرهنگي استان را برنامه ريزي و طراحي كند اما كاركنانش و اهالي فرهنگ و هنر پس از پايان مديريتش شادمان باشند؟!

حتماً معاون سياسي امنيتي كه تجليل اش همواره مورد تاكيد حرف است، يادشان نرفته كه در زمان مديريت در ارشاد بخش اعظم وقت شان صرف اعتمادسازي اهالي فرهنگ و هنر و كاركنان ارشاد شد كه در دوره مدير كلي امام زاده، با چالش هاي جدي روبه رو شده بود.

 اميدواريم اين رويكرد حرف در حمايت غيرمنصفانه از نزديكانش -آن هم به هر قيمت ممكن- پايان يابد و نقدهاي اين روزنامه در راستاي اصلاح امور فرهنگي و هنري استان انجام گيرد.