شنبه 8 تير 1392-9:34

جایگاه مازندران در دولت اول روحانی

اگر یک تفکر دانشگاهی و همه جانبه نگرفارغ از تنگ نظری های سیاسی و بخشی بر استان حاکم شود که توان به کارگیری همه ظرفیت ها و منابع استان را داشته باشد،می توان به حداکثر سازی منافع استان در دولت جدید امیدوار بود.


مازندنومه،ایرج نیازآذری:فارغ ازلابی های سیاسی و گمانه زنی های رسانه ای در باره فرآیند یا مصادیق عزل و نصب های دولت جدید در استان مازندران،شایسته است نگاهی معطوف به توسعه پایدار در باره آینده استان مازندران داشته باشیم .

به نظر نگارنده مهمتر از اینکه چه کسی سکان اداره استان مازندران را در دولت دکتر روحانی عهده دار می شود،نوع نگاه و اندیشه دولت یازدهم درباره نقش و جایگاه استان مازندران اهمیت دارد.

انتظار می رود همه عزیزانی که به دولت تدبیر و امید نزدیک ترند یا سایر گروه ها و نهادهای مرجع که در فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی دولت نقش دارند، با ادله و استدلال کارشناسی حق استان مازندران را از دولت استیفا نمایند.

 طرح عالمانه و کارشناسنه مطالبات مردم مازندران از دولت جدید که به شدت علمی و سیستمی به مباحث توسعه می نگرد،مستلزم تفکر سیستمی و جمعی خرد گراست.

 از آنجائی که خاستگاه رییس جمهور منتخب وحلقه اول همفکرانش مرکز تحقیقات استراتژیک است،ادبیات حاکم بر دولت یازدهم آکادمیک خواهد بود و این دولت اسیر شعارها و احساسات نمی شود،لذا ضرورت دارد برای دفاع شایسته از منافع استان دارای برنامه مدون و سندی باشیم که میثاق نخبگان و وفاق حداکثری نهادهای موثر استانی باشد.

 به اعتقاد این قلم اگر استان مازندران دارای سند توسعه متوازن و متعادل مبتنی بر تامین منافع همه شهرستان ها و مناطق متاثر از مطالعات آمایش سرزمینی باشد، آن گاه می شود در دولت های مختلف سهم استان را استیفا نمود.

 شاید مشکل اساسی مازندران پیگیری های پراکنده و غیر سیستماتیک توسعه گرایی از مراجع و مراکز سیاستگذاری و تصمیم گیری کشور باشد.

 برهمین اساس اگر یک تفکر دانشگاهی و همه جانبه نگرفارغ از تنگ نظری های سیاسی و بخشی بر استان حاکم شود که توان به کارگیری همه ظرفیت ها و منابع استان را داشته باشد،می توان به حداکثر سازی منافع استان در دولت جدید امیدوار بود.

 عمر دولت ها ی پیشین هشت ساله بوده و ان شالله برهمین سیاق دولت دکتر روحانی دو دوره ای خواهد شد.

 ضرورت برنامه ریزی های استراتزیک ایجاب می کند پروژه ها و برنامه هایی تدوین و پیگیری کنیم که در بلند مدت استان مازندران را به استانی توسعه یافته مطابق اسناد بالادستی به خصوص سند چشم اندازبیست ساله تبدیل کند.

 استان مازندران از جهات مختلف ژئوپولیتک، ویژگی های ارزنده ای در جغرافیای سیاسی و اقتصادی کشور و منطقه و نقش استراتژیک بین المللی برای کشور در منطقه حساس خزر دارد، از این رو موقیعت ممتازمنطقه ای می طلبد با برنامه محوری ،تفکر سیستمی و خرد جمعی دولت مرکزی را به سرمایه گذاری های کلان در شمال کشور و مجاب کرد.

 بررسی و نقش مازندران در کشور و انتظارات از دولت جدید به مجال و مباحث بیشتری نیاز دارد و ان شالله با مشارکت همکاران فرهیخته شاهد هم افزایی اندیشه های متنوع در رهیافت مازندران به سمت توسعه پایدار باشیم. 

ایمیل نویسنده: (irajniaz@yahoo.com)