شنبه 4 آبان 1392-21:44

تولید منهای فروش، زباله است

گزارش یک نشست صنعتی/استاندار مازندران می‌تواند به آموزش و پرورش و همچنین به کارخانه‌ها بخشنامه دهد که لباس فرم را با پارچه نساجی تهیه کنند/تا سخت می‌گیریم، می‌گویند سرمایه‌گذار امنیت ندارد و اگر سخت‌گیری را کاهش دهیم، انحراف به وجود می‌آید.


مازندنومه، کلثوم فلاحی: تعدادی از فعالان حوزه کارگری در استان به همراه نصرالله دریابیگی -دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران- و میرعلی شیرافکن -رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار مازندران- با محمد محمدپور -رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران- دیدار کردند.

 شیرافکن در این نشست به صدای بوق نساجی در سالیان دور اشاره کرد که در مازندران شنیده می‌شد.

 وی گفت: استاندار مازندران می‌تواند به آموزش و پرورش و همچنین به کارخانه‌ها بخشنامه دهد که لباس فرم را با پارچه نساجی تهیه کنند.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار مازندران با اشاره به حدود 500 هزار دانش‌آموز مازندرانی و حدود 500 هزار کارگر بیمه شده که باید لباس فرم بپوشند، افزود: در صورت تحقق خواسته‌ای که از استاندار داریم با رقم 70 میلیارد تومانی مواجه می‌شویم که می‌تواند وضعیت نساجی را تکان دهد.

 سخنان شیرافکن در حالی است که وزارت آموزش و پرورش حتی کاغذ مورد نیاز برای چاپ و نشر کتاب‌های درسی را هم وارد کرد و آن را از چوب و کاغذ مازندران نخرید.

 محمود خان‌میرزا از کارگران نساجی است که در این نشست حاضر شده و مسئولیت‌های متعددی را در گذشته در نساجی بر عهده داشته است.

 وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز برای مبارزه با بی‌کاری به سراغ کارهایی مثل نساجی می‌روند که اشتغال‌بر است، گفت: صنعت نساجی قائم شهر در گذشته از نساجی اصفهان هم معروف‌تر بود.

 خان میرزا صریح کرد: پول بی‌کاری، مردم را تنبل بار می‌آورد.

 وی با بیان اینکه زمانی که قائم شهر 70 هزار خانوار داشت، 20 هزار خانوار کارگری بودند، یادآور شد: وقتی نساجی داشتیم، یعنی کشاورزی هم رونق داشت، پنبه می‌کاشتیم و کارخانه‌های روغن، دوخت و دوز و ... هم فعال بودند.

 این کارگر نساجی قائم شهر با اشاره به اینکه بازار فروش پوشاک، مشکلی ندارد، خاطرنشان کرد: تولید منهای فروش، زباله است اما خوراک و پوشاک، چیزی نیست که فروش نداشته باشد.

 وی افزود: سیاست‌های نادرست واگذاری، منجر به این وضعیت شده است نه واردات از چین، وضعیت نساجی، واگذاری نبود بلکه رهاسازی شد.

خان‌میرزا خاطرنشان کرد: فقط تولید است که می‌تواند تورم را بشکند.

 نصرالله دریابیگی هم در این نشست، مهم‌ترین مسئله و نگرانی امروز را بحث زندگی شرافت‌مندانه و حفظ و ایجاد اشتغال عنوان کرد.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران یادآور شد: اعتقاد ما بر این است که کارگر و کارفرما 2 بال یک کبوتر هستند که هر 2 بال باید سالم بماند.

 وی با اشاره به مشکلاتی که تحریم و قانون هدف‌مندی یارانه‌ها برای واحدهای تولیدی و صنعتی به وجود آورده است، گفت: معتقدیم مشکلاتی وجود دارد اما این وضعیت نباید منجر به اخراج کارگر شود.

 محمد محمدپور در این نشست اظهار داشت: آنچه برای ما انگیزه است، ایجاد اشتغال و رفاه برای مردم است.

وی اهلیت‌سنجی در زمینه سرمایه‌گذاری تولیدی و صنعتی را موضوعی سخت عنوان کرد و افزود: حرام می‌دانیم فعال اقتصادی، یک ریال از تسهیلات دریافتی را جایی جدای از صنعت و حوزه تولید، ببرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران یادآور شد: اگر در جایی یک ریال به انحراف برود، ما مدافع آن نیستیم و باید برخورد شود.

 وی اظهار داشت: تا سخت می‌گیریم، می‌گویند سرمایه‌گذار امنیت ندارد و اگر سخت‌گیری را کاهش دهیم، انحراف به وجود می‌آید.

 محمدپور با بیان اینکه در گذشته آمار بی‌کاری را سه و نیم میلیون نفر عنوان می‌کردند و اکنون هشت و نیم میلیون نفر اعلام شده، گفت: اگر این آمار واقعیت داشته باشد، رقم سنگینی است.