يکشنبه 26 آبان 1392-16:39

ارشاد رئیس ما نیست/ برنامه داشتیم اما سنگ‌اندازی شد

بازرسان هر لحظه که درخواست کنند اسناد مالی را در اختیار آنها قرار می‌دهیم/ اگر طرحی برای ساماندهی خبرنگاران به ما ارائه شود، جایزه می‌دهیم/تعداد مخالفان نماینده ما در غرب مازندران در بین خبرنگاران غرب استان از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است+عکس


مازندنومه، کلثوم فلاحی: پیش‌ازظهر امروز نشست خبری اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات مازندران برگزار شد. مجمع عمومی خانه مطبوعات مازندران در نهم آذرماه برای انتخاب نماینده خبرگزاری‌ها در خانه مطبوعات، برگزار می‌شود. چند پرسش ما را رضا برمکی و حسین مرتضوی دو تن از مسئولان خانه مطبوعات مازندران پاسخ دادند. در ادامه بخش های از اظهارات بیان شده در نشست را خواهید خواند.

*مازندنومه: تراز مالی سال 91 پس از حساب‌رسی در اختیار بازرسان خانه مطبوعات قرار داده شده که یکی از بازرسان از امضای این تراز خودداری کرده است. چرا اسناد قبل از حساب‌رسی توسط حسابرس در خارج از خانه مطبوعات، در اختیار بازرسان قرار داده نشده است؟

برمکی: تراز مالی را به حسابداری در بیرون از خانه مطبوعات دادیم تا حسابرسی کند، چون طبق اساسنامه نمی‌توانیم حسابدار استخدام کنیم؛ به همین دلیل از حسابداری که دارای مجوز رسمی بود، استفاده کردیم.

بازرسان هر لحظه که درخواست کنند اسناد مالی را در اختیار آنها قرار می‌دهیم چراکه حق نظارت دارند. 10 ماه از ارائه تراز مالی به بازرسانه خانه مطبوعات گذشته و اگر این تراز مالی ایراد دارد باید مطرح کنند که این ایراد در کجای کار است.

*مازندنومه:چرا خبرنگاران ساماندهی نمی‌شوند؟ ورود به همه مشاغل با فیلترهای خاص همراه است اما در حوزه رسانه هر فردی با وجود ندانستن و آگاهی نداشتن، خود را مدعی می‌داند و ورود برای همه افراد آزاد است.

برمکی: اگر طرحی برای ساماندهی خبرنگاران به ما ارائه شود، جایزه می‌دهیم. اگر بگوییم ساماندهی خبرنگاران بر اساس آثار باشد، بعضی رسانه‌ها نام خبرنگار را درج نمی‌کنند و تصمیم بر این شد آثار این چنینی با مهر مدیرمسئول تایید شود، چند نفر از خبرنگاران که در یک نشریه کار می‌کنند یک خبر را مهر زده بودند که اثر خودشان است و در این میان ما باید خبر کدام‌یک را قبول کنیم؟

این اتفاقات در همه نشریات وجود دارد که دست اندرکاران آن، خبرها را برای همسر و فرزند خود هم مهر می‌زنند.

هر مبنایی را برای ساماندهی خبرنگاران قرار دادیم، عملی نشد. به سردبیران گفتیم خبرنگاران خود را معرفی کنند، یک نشریه نام 10 خبرنگار را برای ما ارسال کرد که شش نفر از اقوام سردبیر بودند.

* مازندنومه: خبرنگاران غرب استان از عملکرد نماینده خانه مطبوعات در آن منطقه ناراضی هستند و گفته می‌شود وی به علت داشتن روابط با برخی مسئولان منطقه، مانع نوشتن مطالب انتقادی توسط خبرنگاران می‌شود. با توجه به تذکر مراجع ذی‌صلاح، چرا همچنان اصرار دارید این فرد در مسند خود باقی بماند؟

برمکی: حق بدهید وقتی از 140 خبرنگار غرب استان، پنج خبرنگار به نماینده خانه مطبوعات انتقاد داشته باشند ما حق را به اکثریتی بدهیم که از وی راضی هستند.(برمکی نگفت بر چه اساس و نظرسنجی این آمار را ارائه داد!)

اگر شما جای ما باشید چه می کنید؟ طبق اساسنامه حق با اکثریت است. مسئولان اصرار نداشتند که نماینده خانه مطبوعات در غرب استان تغییر کند، بلکه اصرار بر ادامه فعالیت او دارند. تعداد مخالفان وی در بین خبرنگاران غرب استان از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است.

*مازندنومه: ارتباط خانه مطبوعات با مسئولان فرهنگی استان بر چه اساسی است؟ آیا ارشاد، صاحب و مالک خانه مطبوعات است یا فقط نقش نظارتی دارد؟ خانه مطبوعات تا چه اندازه توانسته مستقل عمل کند؟

برمکی: نشست‌های ما با مسئولان استان بر مبنای ارتباط فرهنگی است. ارشاد اساسنامه خانه مطبوعات را تهیه کرده و می‌تواند نظارت داشته باشد اما ارشاد رئیس ما نیست و فقط نظارت دارد.

بخشی از اعتبارات فرهنگی را از ارشاد می‌گیریم. اعتقاد داریم ارشاد و خانه مطبوعات باید در کنار هم باشند.

*مازندنومه:دلیل نشست‌های اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات با مدیرعامل قبلی چیست؟ چه اصراری است که خانه مطبوعات با آقای دهقان نشست برگزار کند؟ خانه مطبوعات در گذشته هم مدیرعامل داشته است چرا با افرادی که در گذشته مدیرعامل بودند نشست برگزار نمی‌کنید؟

برمکی: آقای دهقان و ایرج نیاز‌آذری از مشاوران من هستند و با حکم مشاوره من در جلسات حضور دارند. (برمکی اگرچه در این بخش حضور مشاوران خود در جلسات هیئت مدیره خانه مطبوعات را تایید کرد اما در بخش دیگری از سخنان خود، مسائل دیگری بیان کرد.)

حق طبیعی یک رئیس است که مشاور انتخاب کند. هیچ یک از مشاوران من در جلسات هیئت مدیره حضور نیافتند. اگر عکسی دارید نشان دهید تا من پاسخگو باشم. اما وقتی به دیدار مسئولان می‌روم وظیفه دارم مشاورانم را هم با خود ببرم.

*مازندنومه: زمینی که شهرداری برای احداث سرای روزنامه نگاران در اختیار قرار داده، قرار است در مالکیت شهرداری بماند. آیا این کار تبلیغات برای شهرداری نیست و آیا غیر از کار تبلیغاتی بوی دیگری استشمام می‌شود؟ خانه مطبوعات چرا این موضوع را قبول کرده است؟

مرتضوی: این طور نیست که اگر شهرداری به نهادی زمین داد، مالکیت 100 درصدی را هم واگذار کند، چون ممکن است آن نهاد منحل شود و این گونه هم نیست که بعد از احداث، بخواهد زمین را باز پس بگیرد.

* به انتخاب‌ها احترام می‌گذاریم

در ادامه این نشست حسین مرتضوی -مدیرعامل جدید خانه مطبوعات- هم پاسخگوی بعضی سوالات بود. وی درباره نماینده خانه مطبوعات در غرب استان، گفت: شیخی از طرف خانه مطبوعات، انتصاب شده است.

اجازه بدهید انتخابات خانه مطبوعات برای نماینده در هر شهرستان برگزار شود، این بحث در ساری هم مطرح است.

فرصت یکی دو ماهه‌ای به ما بدهید تا انتخابات نماینده خانه مطبوعات را برگزار کنیم. به انتخاب‌ها احترام می‌گذاریم.

مدیرعامل خانه مطبوعات، ادامه داد: آنهایی در پیش من به روحی انتقاد داشتند، 10 دقیقه بعد در دفتر کار روحی بودند، انتقاد این گونه نیست که بیایید چایی بخورید و بروید.

مرتضوی با بیان اینکه کمیته‌هایی را در خانه مطبوعات فعال کردیم و افرادی از برگه‌هایی که در این زمینه به آنها دادیم استفاده کردند و پیام تبریک آن را در نشریات گرفتند، تصریح کرد: وقتی به انجام کار رسید، رفتند و خبری از آنها نبود.

وی درباره ساماندهی خبرنگاران یادآور شد: دوستان ما کم لطف هستند، یکی از روزنامه‌های محلی لیست 35 نفره از خبرنگاران خود را فرستاده بود که فقط 10 نفر از این لیست خبرنگار بودند؛ از خودمان باید شروع کنیم.

مرتضوی با بیان اینکه ارشاد هم در ساماندهی خبرنگاران، کم لطف است، گفت: همانطور که ارشاد در برگزاری مراسم روز خبرنگار، خانه مطبوعات را حساب نکرد، ما کار کردیم اعتبار گرفتیم و ارشاد پول را تقسیم کرد و همانطور که خبرنگاران برتر را از منتخبان خود، معرفی کرد، در ساماندهی خبرنگاران هم به ما کمک کند.

وی با اشاره به اینکه بحث ساماندهی خبرنگاران را تا جایی پیش بردیم و بعد به بن‌بست رسیدیم، اظهار داشت: در این مسئله 50 درصد مدیران مسئول مقصر هستند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: یکی از مدیران مسئول با من تماس گرفت و درباره ساماندهی خبرنگاران گفت «برای خودت درد سر درست نکن».

وی افزود: در چند ماه حضورم در هیئت مدیره خانه مطبوعات، از عملکرد راضی نیستم، ما برنامه داشتیم اما سنگ‌اندازی شد.

*عده‌ای به من آلرژی دارند

عباسعلی کوشکی هم به رابطه هیئت مدیره خانه مطبوعات و مدیرعامل قبلی انتقاد کرد و گفت: جمع خودتان هم مثل مشاور گرفتن تان است.

رستم دهقان در این نشست از رضا برمکی درخواست کرد به دلیل اینکه چند بار از او نام برده شده است، حق صحبت داشته باشد.

میکروفن نشست هیئت مدیره خانه مطبوعات مازندران، برای دقایقی در اختیار دهقان قرار گرفت و او گفت:

« امروز در این نشست حتی قصد نداشتم قرآن هم بخوانم اما چه کنم که قرآن بود، چون عده‌ای به من آلرژی دارند، عده‌ای هم به تازگی آلرژی پیدا کرده‌اند.

وای به حال هر عیب‌جوی هرزه زبان؛ متاسفم در حالی که جامعه ما شیعی است اما حرف و حدیث‌هایی از سوی برخی افراد بیان شود که هیچ ارتباطی با شخص مورد نظر، نداشته باشد. باید ابراز تاسف کنم قضایایی مطرح می‌شود که از ریشه وجود ندارد.

در سایت‌ها حرف‌ها و تهمت‌های رکیک علیه من گفته اند. ارتباط دهقان با تغییر و تحولات رئیس هیئت مدیره چیست؟ دهقان چه ارتباطی دارد که رئیس عوض شود؟ آیا دهقان به عنوان اختاپوس عمل می‌کند؟ اگر این گونه است پس دهقان آدم قوی ای است، با اینکه مسئولیت ندارد اما کارها را انجام می‌دهد.

قرار نیست ضعف‌های خودمان را به پای دیگران بنویسیم، قلم گاهی در دست زنگی مست است.

در هیچ یک از جلسات هیئت مدیره شرکت نکردم و فقط در جلسه ملاقات با معاون سیاسی استاندار حضور داشتم.

بازرس بر اساس اساسنامه عمل نمی‌کند، این مسائل را در مجمع عمومی مطرح می‌کنم. بگذارید بعضی ذهن‌ها را نسبت به مسائلی که وجود دارد پاک کنم، وزارتخانه مکاتبه داشته که دهقان با حکم جانبازی می‌تواند رئیس خانه مطبوعات باشد اما من قبول نمی‌کنم.

دهقان دستش را جمع کرد و پاهایش را دراز کرد. در دوران حضور من در هیئت مدیره خانه مطبوعات، تمام اسناد مالی در ارشاد موجود است.

عقل دهقان می‌رسید که کمک‌های 100 و 200 میلیونی را به حساب ارشاد واریز کند و به حساب خانه مطبوعات نریزد که فردا نگویند دهقان پول‌ها را خورد.

اگر انصاف ندارید حداقل آزاد‌مردی خود را به دیگران نشان دهید. رئیس خانه مطبوعات در استان در حد و اندازه یک نماینده مجلس است اما الان رئیس خانه مطبوعات ما مسئول دفتر نماینده مجلس می‌شود. در هیچ یک از برنامه‌های فعلی خانه مطبوعات دخالت ندارم.»