سه شنبه 29 بهمن 1392-22:19

انتقاد معاون از رییس؛

حضور زنان در بدنه دولت کم رنگ است

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان  در ساری گفت: یکی از ایراداتی که به دولت تدبیر  و امید وارد است حضور کمرنگ زنان در بدنه دولت با وجود شعارهایی است که دولت در ابتدا داده بود+عکس+گفت و گوی اختصاصی با معاون رییس جمهوری در امور زنان


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، کلثوم فلاحی: مریم جمشیدی -مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران- امروز در گردهمایی بانوان فرهیخته مازندران در سینما سپهر ساری، اظهارداشت: آرزو دارم بانوان سرزمینم شاداب‌تر و سالم‌تر زندگی کنند و از طریق آموزش‌های موثر بتوانیم موجی از مسائل خانواده‌یار را ایجاد  کنیم.

 وی با بیان اینکه باید بتوانیم ناامنی‌ها و نگرانی‌های زنان خودسرپرست را با افزایش توان‌مندی آنها، رفع کنیم، گفت: اساسی‌ترین کار ما در هر دوره‌ای  باید کنترل و کاهش طلاق‌های عاطفی باشد که در خانواده‌ها بیداد می‌کند.

 * 46درصد از زنان 15 تا 24 سال بیکارند

 استاندار مازندران هم در این مراسم در سخنانی، اظهار داشت: زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند و اگر نقش زنان و جایگاه انسانی را به عنوان توسعه پذیرفته باشیم، باید نقش زنان را به عنوان نیمی از روند توسعه به‌ویژه در کشورهای توسعه یافته، بپذیریم.

 ربیع فلاح جلودار با بیان اینکه نفی تبعیض میان زن و مرد از موارد توسعه‌ است، گفت: آموزش زنان و دختران به عنوان مادرانی که نخستین عامل انتقال ارزش‌ها هستند از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است چراکه زنان آگاه، فرزندان آگاه تربیت می‌کنند و آگاهی اساس توسعه است.

  استاندار مازندران درباره موانع فرهنگی بر سر راه اشتغال زنان در کشور، تصریح کرد: باورهای غلط اجتماعی مبنی بر مشارکت در فعالیت‌ها و آگاه نبودن زنان نسبت به حقوق فرهنگی و اجتماعی موجود برای فعالیت از جمله این مسائل است.

 وی یادآور شد: تجربه جهانی ثابت کرده حضور زنان در سطوح تصمیم‌گیری به توسعه کشورهای توسعه‌یافته انجامیده است.

 فلاح با اشاره به اینکه هشت درصد از مدیریت‌ها و یک درصد از مدیریت ارشد کشور در دست زنان است، گفت: در حوزه‌های مدیریتی زنان، فاصله زیادی با وضع مطلوب داریم.

 وی با تاکید بر آموزش و توان‌مندسازی زنان روستایی، اظهار داشت: زنان مازندران در روستاها به عنوان نماد پاکی و تلاش و مجاهدت هستند و در راه خدا تلاش و همت می‌کنند.

 فلاح با اشاره به رشد فزاینده زنان دانشگاهی از سال 73 و همچنین پیشتازی حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی از سال 76، تصریح کرد: نرخ ورود زنان به دانشگاه در 30 سال اخیر به حدود سه برابر افزایش یافته است.

 استاندار مازندران با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود  حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فزاینده‌تر شود، گفت: با وجود پیشرفت‌های زنان در بازار کار، برای ورود به جایگاه‌های کاری، مشکلات اشتغال همچنان وجود دارد و نرخ بی‌کاری 46درصدی زنان 15 تا 24 سال که نرخ بی‌کاری 10 سال اخیر را شکست تاییدی بر این ادعا است.

 وی با ابراز نگرانی از آمار زنان سرپرست خانوار، افزود: 82 درصد از زنان سرپرست خانوار، بی‌کار هستند.

 *نقش زنان؛ افزایش تولید ملی و صرفه‌جویی

 شهیندخت ملاوردی -معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان- هم در سخنانی اظهار داشت: زنان با به دوش کشیدن نیمی از بار انقلاب، مورد خطاب قانون اساسی قرار می‌گیرند و به دلیل تبعیض‌هایی که در گذشته بر آنها روا بود، استیفای حقوق آنها بیشتر می‌شود. 

 وی با بیان اینکه انتظارات و شرایط را باید طوری تنظیم کرد که بتواند پاسخگوی خواسته‌های زنان باشد، گفت: یادآوری نقش زنان در توسعه سیاسی و اقتصادی کشور می‌تواند در بازخوانی این وضعیت به ما کمک کند.

 ملاوردی یادآور شد: زنان ما با افزایش تولید ملی و صرفه‌جویی و پرهیز از مصرف‌گرایی می‌توانند در تحقق شعار حماسه اقتصادی نقش‌آفرین باشند.

 وی خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات به زنان شاغل سرپرست خانوار، حمایت درمانی، حمایت از زنان کارآفرین، افزایش اعتبار ویژه و حمایت از کسب و کار مورد توجه دولت باشد.  

 همچنین در این مراسم 10 نفر از بانوان در رشته‌های مختلف معرفی و قدردانی شدند. فریده یوسفی مدیرمسئول انتشارات شلفین هم به خاطر تالیف 2 کتاب جایگاه سیاسی اجتماعی زنان شاهنامه و زن در فرهنگ عامه مردم مازندران، مورد قدردانی قرار گرفت. وی 2 کتاب آیین‌های باستانی مازندران و جایگاه سیاسی اجتماعی زنان شاهنامه را به معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان تقدیم کرد.

 * مدیریت بر منابع نداریم

 معاون رئیس جمهور در حوزه زنان بعد از این مراسم از مرکز پروش ماهیان خاویاری قره‌برون در ساری بازدید کرد.

 ملاوردی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال مازندنومه مبنی بر اینکه در سخنان خود بر افزایش اعتبارات تسهیلات اشاره کرده و با توجه به کمبودهای بودجه‌ای و وضعیت تحریم‌ها، این مسئله چگونه ممکن است، گفت: بیشتر از اینکه کمبود منابع داشته باشیم، مدیریت بر منابع نداریم.

 وی ادامه داد: می‌توان با برنامه‌ریزی درست و اصولی، منابع را مدیریت، کنترل و استفاده کرد.

 ملاوردی درباره وضعیت مدیریت زنان در دولت، اظهار داشت: یکی از ایراداتی که به دولت تدبیر  و امید وارد است حضور کمرنگ زنان در بدنه دولت با وجود شعارهایی است که دولت در ابتدا داده بود.

 وی  با بیان اینکه رئیس‌جمهور در نخستین جلسه هیئت دولت از وزرا خواست در سطح معاونان از بانوان استفاده کنند که این اتفاق رخ نداد، گفت: رئیس‌جمهوری در جمع استانداران هم این موضوع را مطرح کرد و شخص رئیس‌جمهور هم برای حضور پررنگ زنان در بدنه دولت از ما برنامه خواسته است.

 ملاوردی با اشاره به اینکه جایگاه‌هایی که زنان با  چنگ و دندان به دست آوردند هم به راحتی در حال از دست دادن هستیم و دولت قبلی جایگاه‌هایی را برای زنان به وجود آورد در سطح وزیر، افزود: طبق بخشنامه‌ای معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش به عنوان سپرده می‌شد اما اکنون گزارش‌هایی مبنی بر گرفتن این موقعیت‌ها از بانوان به ما رسیده و ما هم این گزارش را به وزیر آموزش و پرورش اعلام کردیم.

*افزایش طلاق وسن اعتیاد دغدغه ماست

 شهیندخت ملاوردی معاون رئیس‌جمهور در حوزه زنان، امروز در گردهمایی بزرگ بانوان فرهیخته مازندران در سینما سپهر ساری حضور یافت.

 وی در حاشیه این همایش، به سوالات اختصاصی مازندنومه پاسخ داد.

 *مازندنومه: به نظر می‌رسد نگاه‌های دولت کنونی به زن  خیلی با گذشته فرقی نداشته و به ویژه در استان‌ها از ظرفیت بانوان در مسئولیت‌ها استفاده نمی‌شود. نظر شما چیست؟

 ملاوردی: باید به دولت فرصت دهیم، مگر چند ماه از عمر دولت گذشته است؟ ان شا‌ءالله که برنامه‌ریزی لازم انجام می‌شود و با توجه به وقفه‌ای که در این چند سال داشتیم، کارها روی غلتک بیفتد و برنامه‌ریزی‌ها صورت بگیرد و به هدف برسیم.

 مازندنومه: آیا دولت طرح‌های حمایتی از بانوان اهل قلم و هنر دارد؟

 ملاوردی: با توجه به برنامه دولت و نگاه روشن آقای رئیس‌جمهور و وزیر ارشاد و همچنین با حمایت معاونت رئیس‌جمهور در حوزه زنان، این نگاه وجود دارد و توجه و حمایت ویژه‌ای از این قشر صورت خواهد گرفت.

 *مازندنومه: شیوه برخورد و برنامه دولت با رواج پدیده طلاق، بزهکاری و اعتیاد دختران کم‌سن و سال چگونه است؟

 ملاوردی: برنامه مشخصی که الان بخواهم اعلام کنم هنوز تدوین نشده اما یکی از دغدغه‌ها و برنامه‌ها و اولویت‌های اساسی دولت، موضوع افزایش طلاق و  سن ازدواج است. ما در برنامه ششم توسعه که به زودی وارد برنامه‌ریزی خواهد شد و در یک سالی که تا پایان برنامه پنجم باقی‌مانده در تفاهم‌نامه‌هایی که با دستگاه‌های اجرایی داریم این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهیم.

 *مازندنومه:با توجه به هشدار جامعه‌شناسان و متخصصان به پدیده پیردختری به ویژه در روستاها اما در هیچ دولتی به این مسئله توجه نشده است،  شما توجهی به این مسئله دارید؟

 ملاوردی: این مسئله به هر دلیلی یکی از واقعیت‌های جامعه ما است. اخیرا نشست پنج ساعته‌ای با حضور سرپرست و معاونان کمیته امداد داشتیم  و یکی از محورهای مورد بحث، مسئله دختران بازمانده از تحصیل دارای سن بالا بود که به دلیل مهاجرت پسران از روستاها، به ویژه دچار این مشکل شده‌اند. اگر شد بررسی‌هایی انجام دهیم و اگر بتوانیم برنامه‌ای در حد توان به صورت مشترک داشته باشیم چون حوزه فعالیت‌های ما بسیار گسترده است و سعی می‌کنیم از طریق مجرای خودش، این برنامه‌ها اجرا شود و ما وارد تصدی‌گری نشویم .