پنجشنبه 6 آذر 1393-17:24

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران:

بچه های اوباما اینترنت ندارند/مشکل ما نداشتن مدیر زن نیست

مریم جمشیدی: زنان بی سرپرست ما تابوی ازدواج دارند/ رئیس جمهوری آمریکا با وجود امکانات زیاد و اینترنت پرسرعت که دارند ولی هیچکدام از فرزندانش، دسترسی به اینترنت و اجازه استفاده از آن را ندارند/استان های دیگر از کارگروه آموزشی ما اقتباس کرده اند.


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، مینامحسن پور: مریم جمشیدی –مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران- در نشست مطبوعاتی که پیش از ظهر پنج شنبه در استانداری برگزار شد، از سفر دکترفهیمه فرهمندپور- مشاور وزیر کشور در امور بانوان- به مازندران خبر داد و ابراز داشت: تشکیل جلسه با مشاوران امور بانوان فرمانداری ها، برگزاری کارگروه تخصصی بانوان و خانواده و شورای اداری و... از برنامه های سفر فرهمندپور به مازندران است.

جمشیدی سرفصل وظایف اداره کل امور بانوان را، تحکیم بنیان خانواده، رسیدگی به امور زنان بی سرپرست، توجه به بحث آموزش و پژوهش و جلوگیری از آسیب های زنان و خانواده عنوان کرد و افزود: هر استان با توجه به قابلیت، امکانات، سطح و ضرورت انجام هر یک از این موارد، عمل می کند.

وی ادامه داد: ضرورت مازندران بحث آموزش و رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار است.

مدیر کل امور بانوان استانداری، با بیان اینکه برای اجرای برنامه ها و انجام فعالیت های مختلف، نگاه من اصلا مناسبتی نیست، گفت: امور مربوط به انسان ها تعطیلی ندارد.

جمشیدی با تاکید بر اهمیت و ضرورت آموزش و با اشاره به تشکیل کارگروه آموزش در بهمن 92، افزود: تاکنون 180 کلاس و کارگاه آموزشی در استان تشکیل شده و 18 هزار بانو آموزش دیده اند.

وی همچنین تصریح کرد: استان های دیگر از کارگروه آموزشی ما اقتباس کرده اند و مورد استقبال قرار گرفته است.

* شمار زنان زندانی 50 نفر است

جمشیدی شمار زنان زندانی در بابل را 50 نفر عنوان کرد و افزود: بیشترین جرمی که برای آن زنان زندانی می شوند حمل مواد مخدر است که اصلا به استان مازندران ما نمی آید.

این مسئول با اشاره به اینکه برخی اعداد باید با صراحت بیان شود، گفت: 6هزار زن معتاد در استان وجود دارد که از این تعداد، 700 نفر، مصرف متادون درمانی دارند.

جمشیدی با بیان اینکه زنان معتاد، عموما بین سنین 17 تا 30 سال هستند و از سال 90 تا اکنون اعتیاد زنان 6درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: 35 درصد زنان معتاد، بی سواد و کم سوادند و همراهی با همسر علت اصلی اعتیادشان است و همچنین 60 درصد تحصیل کرده و دانشگاهی اند که به علت لاغری های بدون فکر و کسب جایگاه میان دوستان و ... معتاد شده اند.

وی تعداد زنان سرپرست خانوار استان را 100 هزار و 343 نفر عنوان کرد و ابراز داشت: مهمترین مشکل این قشر جامعه، مشکل مالی و نداشتن درآمد دائمی است.

مدیر کل امور بانوان استانداری، با بیان اینکه زنان بی سرپرست ما تابوی ازدواج دارند، تصریح کرد: زنان ما باید به راحتی این تصمیم را بگیرند که مثل مردانی که تنها می شوند ویا طلاق می گیرند، دوباره ازدواج کنند.

وی از در یافت حق راه اندازی 50 غرفه دائم در ساری برای در آمد زنان سرپرست خانوار خبر داد و تصریح کرد: این غرفه ها به صورت دوره ای در اختیار این بانوان گذاشته می شود.

*بچه های اوباما اینترنت ندارند!

جمشیدی در بخش دیگری از سخنانش به آسیب های شبکه های اجتماعی و رسانه های بیگانه اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری آمریکا با وجود امکانات زیاد و اینترنت پرسرعت که دارند ولی هیچکدام از فرزندانش، دسترسی به اینترنت و اجازه استفاده از آن را ندارند!

جمشیدی در پاسخ به سوال یک خبرنگار راجع به رعایت عفاف و حجاب و شیوه های اعمال آن و تفاوت میان خواسته های مسئولان و وضع موجود جامعه و همچنین تمرکز بر ظاهر حجاب، این گونه پاسخ داد: طرح "تبسم مهر" نام طرح گفتمان های دانش آموزی و دانشجویی است که از اردیبهشت امسال در مدارس و دانشگاه ها شروع شده است و قرار بود پیرامون عفاف و حجاب بحث شود اما چون باید به روز بود و اگر به جوانان بگویید موضوع جلسه عفاف و حجاب است، شاید هیچکس نمی آمد، انتخاب موضوع جلسات به عهده جوانان گذاشته شد.

وی با بیان این که عفاف از حجاب واجب تر است و مرد و زن هم ندارد، تصریح کرد: در سال های اخیر چیزی که در جامعه می بینیم و چیزی که می گویند متفاوت است.

این مسئول با اشاره به این که عفاف و حجاب در حیطه کار اداره ما نیست اما فکر باید درست شود، ادامه داد: ابزار ارتباطی هر کس را به آن سوی مرزها وصل می کند.

جمشیدی با بیان این که من نگاه بسته و کاملا لایتچسبک را قبول ندارم و انحصاری کردن حجاب به بانوان نمی تواند مشکلات ما را حل کند، گفت: باید بحث عفاف حل شود و تا امنیت واقعی فکری و فردی نباشد، ما شاهد وضعیت قابل قبولی نخواهیم بود.

*هرگونه حساب کنید طلاق افزایش دارد

به گزارش مازندنومه، در کارگروه بانوان و خانواده استانداری مازندران که مهرماه ماه امسال برگزار شد، خانم جمشیدی آماری مبنی بر کاهش میزان طلاق در استان در شش ماهه اول امسال ارائه داد که بر اساس آمار موجود در سایت ثبت احوال کشور و استان و نیز آمار دادگستری استان، آمارها نه تنها حاکی از کاهش طلاق نیست، بلکه افزایش نیز داشته است.(مراجعه کنید به این یادداشت: آمار طلاق کم نشده است!)

در همین راستا خبرنگار مازندنومه از خانم جمشیدی پرسید: آیا این آمار را تایید می کنید و منبع شما کجاست؟ او پاسخ داد: آماری که ما در هر زمینه ای مطرح می کنیم یقینا آماری هست که از منبع موثق مربوط به حیطه کاری خود جامعه آماری خواهیم گرفت، کما اینکه این آمار را از ثبت احوال استان گرفته ایم و اتفاقا هم آمار درستی است، اما علت تناقض پژوهش شما و چیزی که من اعلام کرده ام این است که یک مدل آمارگیری ثبت احوال دارد که خیلی با مدل انسانی مد نظر ما واقعیت ندارد، یعنی وقتی یک فرد می خواهد شناسنامه تعویض کند که دلیل نمی شود که حتما همین الان به دنیا آمده باشد و این در لیست افرادی قرار می گیرد که تازه متولد شده اند چون تازه دارد شناسنامه می گیرد، بنابراین حتما آماری که داده می شود از متولدین با کسانی که واقعا متولد شده اند متفاوت خواهد شد و حالا در نظر بگیرید که چند تا از این موارد اتفاق می افتد.

وی افزود: مدیرکل ثبت احوال استان با آمار و ارقام ادعا می کند که این میزان درست است و 2/7 درصد کاهش داشته است، یعنی شش ماهه اول سال 92، 4هزار و دویست طلاق ثبت شده واقعی داریم اما در سال 93، 3هزار و صد تا و این یعنی کاهش دیگر.

جمشیدی تاکید کرد: یکی این مورد است که آمار شما را از بالانس خارج می کند و بحث بعدی این است که اگر بخواهید نسبت ازدواج را حساب کنید، بله ما شش ماهه اول سال 92 بیش از 16 هزار ازدواج صورت گرفته و در 93 بیش از 15 هزار تا یعنی هزار و خورده ای ازدواج کمتر شده است، ولی هرکدام از این ها را باید به تفکیک در نظر گرفت و ما طلاق را به نسبت همین ازدواج کمتر داشته ایم اما اگر اینها را در تناسب مشترکی که شما فکر می کنید بگذاریم، بله آنچه شما فکر می کنید درست است. اما در 10 ساله اخیر اگر بخواهیم این آمار نسبتی را حساب کنیم، بله طلاق سیر تزایدی داشته است و مدل زندگی طوری شده که هرگونه حساب کنید طلاق افزایش دارد.

* این چیز قشنگی نیست

خبرنگار مازندنومه پرسش دوم خود را این گونه طرح کرد: چندی پیش عده ای از زنان فعال استان در زمینه های مختلف، به دیدار معاون امور زنان رییس جمهوری رفتند و به طرح گلایه مبنی بر استفاده نشدن از توانمندی های بانوان مازندران پرداختند. چرا از توانمندی زنان استان در سمت های مختلف اجرایی و مشورتی بهره گیری نمی شود؟

  این مسئول در پاسخ گفت: در ابتدا زنان باید به هم اعتماد کنند و این انتظار می رود که اگر کسی توانمند است، باید از او استفاده شود و این چیز قشنگی نیست که برخی افراد به اولین مرجعی که به آن دسترسی دارند، هیچ سری نمی زنند که شما دارید چه کار می کنید؟ ما در چه حیطه ای می توانیم به شما کمک کنیم؟ حتی به دعوت های ما پاسخ ندادند، بعد رنج سفر را بر خود هموار کردند و و چقدر لازم بود رایزنی کنند تا مثلا خانم مولاوردی را ببینند و بگویند در استان چه مسئله ای وجود دارد! این مسئله غیر قابل هضم است و جالب نیست.

جمشیدی ادامه داد: ما باید سطح فرهنگی استان را بالا ببریم و بالا بردن سطح فرهنگ، فقط انتخاب یک مدیر زن نیست و من در توانمندی زنان مان هیچ شکی ندارم و فرقی ندارد اگر مدیری چه مرد و چه زن، اگر آن سطح توانایی را در خود نمی بیند پذیرفتن پست یک خسران برای خود فرد و جامعه است.

وی با بیان این که من از خدا می خواهم که در جلسات شورای اداری خانم ها هم حضور داشته باشند، تصریح کرد: اگر چیزی اتفاق نیفتاده است به خاطر کوتاهی فرد خاصی نیست. صادقانه می گویم مشکل ما نداشتن مدیر زن نیست، کما اینکه ما 300 مدیر زن داریم که مدیریت میانه دارند و افزایش یافته است و اگر جایی آن آرمان محقق نشد، علتش کم کاری تنها مدیر زن استان نیست.

*توضیحات ما

بخش های مختلف اظهارات مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران قابل نقد است که به احتمال در یادداشتی مجزا به آن خواهیم پرداخت. اما فرازهایی از صحبت های امروز خانم جمشیدی از اساس اشتباه است و این نشان می دهد وی به روز نیست و از افراد آگاه و متخصص هم بهره نمی برد.

برای مثال نظر این مدیرکل درباره استفاده نکردن بچه های اوباما از اینترنت صحیح نیست. در آمریکا و برخی از کشورهای دنیا مدارس به اینترنت مجهز هستند و بسیاری از علوم به صورت مجازی و اینترنتی تدریس می شود. خانم جمشیدی در این جلسه منبع این ادعای خود را آقای طالب نژاد دانست که به نظر نمی رسد نقل حرف افراد معمولی در یک جلسه رسمی از یک مسئول، محلی از اعراب داشته باشد.

بهتر بود ایشان به جای نقل حرف های بدون سند اطرافیانش، جست و جویی ساده در اینترنت انجام می داد. آذر ماه سال گذشته بود که خبرگزاری مهر نوشت: "رئیس جمهور آمریکا استفاده از فیس بوک را برای دختران خود محدود کرده است. باراک اوباما و همسرش میشله در گفتگو با شبکه ای بی سی نیوز پاسخ دادند: مالایا دختر بزرگ ما که 15 سال سن دارد دسترسی محدود به فیسبوک داشته و ساشا دختر کوچک مان که 12 سال سن دارد هنوز به حد کافی بزرگ نشده تا از فیس بوک استفاده کند."

 خانم جمشیدی فیس بوک را به کل اینترنت تعمیم داده، محدودیت در استفاده از فیس بوک را نفی کامل اینترنت تلقی کرده است!

تکرار آماردهی ایشان درباره کاهش طلاق هم همان طور که یادداشت پیشین ما آمد، نادرست است و ادعای خانم جمشیدی با هیچ فرمول علمی سازگاری ندارد. در این زمینه به زودی توضیح مفصل تری خواهیم نوشت.

در مورد ملاقات زنان فعال مازندرانی با معاون امور زنان رییس جمهوری هم نکات گفتنی فراوان است. (نگاه کنید به: کسی ما را نمی بیند)این افراد چون توسط خانم جمشیدی و سایر مسئولان بارها مورد بی مهری قرار گرفتند و دیده نشدند، با یک درخواست تلفنی و دعوت جدی شخص خانم مولاوردی به تهران رفتند، بدون هیچ گونه دشواری و دردسری. معاون زنان رییس جمهوری برخی از این بانوان فعال مازنی را در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به نام می شناسد و از تولیدات فکری و فرهنگی آن ها باخبر است. در این زمینه نیز به زودی مطلبی را خواهیم نگاشت.

مخلص کلام این که چقدر خوب است خانم مدیرکل جمله ای را که چندسطر بالاتر گفته خودش مرور کند: "فرقی ندارد اگر مدیری چه مرد و چه زن، اگر آن سطح توانایی را در خود نمی بیند پذیرفتن پست یک خسران برای خود فرد و جامعه است."