جمعه 19 تير 1394-23:50

انتخابات نزدیک است، جابه جایی ها نزدیک تر!

طالع نحس!

در بابل فرماندار شدن کاری دشوار است و مشخص نیست اگر رجب ملایی برود چه کسی جایگزین او می شود و لبخند رضایت بر لب پایداری ها و مخالفان دولت می نشیند یا...؟!/در دانشگاه مازندران نیز خبرهایی است. آن جا دکتر فخرالدین اصغری آقمشهدی ماه ها بعد از حضورش در این مسند، هم چنان سرپرست باقی مانده و فشارهایی بر اوست تا حکم ریاست بزرگ ترین دانشگاه استان را به نام فرد دیگری بزنند.در این میان اصغری توانسته آهسته و پیوسته ابتدا فضای دانشگاه را آرام نگه دارد و مهم تر این که بدهی 13 میلیارد تومانی مدیریت پیشین را در آستانه تسویه شدن کامل قرار دهد+بیانیه انجمن ایران اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران


 مازندنومه، سرویس سیاسی: این روزها در مجامع و محافل سیاسی استان و فضای مجازی صحبت از برخی تغییرات در مدیریت هاست؛ از جابه جایی استاندار مازندران بگیرید تا فرمانداری برخی شهرها و حتی برکناری مدیران دانشگاهی. 

در این میان شایعه برکناری فرماندار بابل جدی تر است و گویا احمدی نژادی ها و مخالفان دولت از این تغییر خرسندترند. پس از گاف سیاسی دستگاه سیاسی وزارت کشور و استانداری مازندران در فرستادن فرماندار بابل به سخنرانی تبلیغاتی احمدی نژاد، رفتن رجب ملایی رییسی از مجموعه خارج از وزارت کشور، کلید خورد و ظاهرا" او قربانی این سفر پرحاشیه شده است.

فرماندار بابل پیشینه معطوف به هاشمی و روحانی دارد، اما معاونش جلیلی نشان است! بابل شهری است که دو نماینده اصولگرایش درسخنرانی احمدی نژاد حضور پیدا می کنند، هفت امام جمعه دارد و مرکز جبهه پایداری هاست.

بابل شهری است که هم اینک یک مدیر منتسب به روحانی، به جای امور اداره متبوعش، سودای فرماندار شدن دارد و جلسات زیرزمینی برای رسیدن به این هدف برگزار می کند. در چنین شهری البته فرماندار شدن کاری دشوار است و مشخص نیست اگر رجب ملایی برود چه کسی جایگزین او می شود و لبخند رضایت بر لب پایداری ها و مخالفان دولت می نشیند یا...؟!

از فرمانداری بابل که فاصله بگیریم، در دانشگاه مازندران نیز خبرهایی است. آن جا دکتر فخرالدین اصغری آقمشهدی ماه ها بعد از حضورش در این مسند، هم چنان سرپرست باقی مانده و فشارهایی بر اوست تا حکم ریاست بزرگ ترین دانشگاه استان را به نام فرد دیگری بزنند.

در این میان اصغری توانسته آهسته و پیوسته ابتدا فضای دانشگاه را آرام نگه دارد و مهم تر این که بدهی 13 میلیارد تومانی مدیریت پیشین را در آستانه تسویه شدن کامل قرار دهد. عملکرد او را قاطبه هیات علمی و دانشجویان تایید می کنند و در این راستا امضاهایی نیز جمع آوری شده تا پیام حمایت از او به پایتخت فرستاده شود.

در همین راستا انجمن ایران اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران نیز بیانیه داده است که متن کامل آن در پی می آید:

«قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

بگو بار خدايا تويى كه فرمانفرمايى، هر آن كس را كه خواهى فرمانروايى بخشى و از هر كه خواهى فرمانروايى را باز ستانى و هر كه را خواهى عزت بخشى و هر كه را خواهى خوار گردانى همه خوبيها به دست توست و تو بر هر چيز توانايى (سوره آل عمران- آیه 26)

بعد از انتخابات با شکوه خرداد 1392 و پیروزی دولت تدبیر و امید، بذر امید به تغییر و رفع فضای امنیتی دانشگاه ها و کوتاه شدن دست تمامیت خواهان و انحصارطلبان، در دل جامعه ی دانشجویان آزاد اندیش جوانه زد.امید ها بر آن بود که دولت تدبیر و امید، فریاد آشکار جامعه ی دانشگاهی را شنیده و سیاست های نا امید کننده هشت ساله ی دولت قبل که حاصلی جز رکود و بی نشاطی فضای دانشگاه ها در پی نداشت را تغییر دهد. این تغییر، هرچند با تاخیر، اما سر انجام برای دانشگاه مازندران رخ داد.

 اکنون که قریب به ۱۸ ماه از آغاز فعالیت سرپرست و کادر مدیریتی فعلی دانشگاه مازندران می گذرد، شاهد دگرگونی قابل لمس شرایط دانشگاه ،نسبت به دوره ی کابوس وار ریاست گذشته هستیم.

دوره ای که در آن مشکلات و رسوایی های عدیده ای دامنگیر دانشگاه بزرگ مازندران شد و وجه ی علمی و مدیریتی آن را متاثر از خود ساخت. ایجاد بدهی های بی حساب و کمر شکن ناشی از سیاست های مالی نادرست، جذب اعضای هیئت علمی خارج از ضوابط، بورسیه های غیر قانونی، حاکم نمودن فضای تک صدایی،بستن فضای سیاسی و اعمال سیاست های نادرستی همچون طرح تفکیک جنسیتی دانشجویان و افزایش بی حساب ظرفیت ها در برخی رشته ها از جمله آن مشکلات اند که البته برخی از آنها حاصل سیاست های کلی دولت قبلی در دانشگاه‌ها بوده است. اما امروز شاهدیم که تلاش و مجاهدت مدیران فعلی، و تصمیم گیری های ظابطه مند ایشان ، عرصه را بر زیاده خواهان و رانت خواران تنگ کرده و فضای عقلانیت و قانونمندی را جایگزین فضای تک صدایی و رابطه مند این دانشگاه کرده است.

بی شک چیزی که مورد تایید همگان است، تاثیر مثبت ثبات مدیریت شایسته، در رشد هر مجموعه و تسهیل حرکت در مسیر دستیابی به اهداف و برنامه های آن مجموعه است. خاص آنکه مدیری با تصمیمات و سیاستگذاری های مثبت خود،شایستگی خود را برای تصدی مجموعه نشان داده باشد.

امروز شاهدیم که بعد از گذشت تنها کمتر از ۲ سال از عمر مدیریت آقای دکتر اصغری در دانشگاه مازندران،عده ای زمزمه های تغییر را سر داده و با دلایلی نا مشخص،سعی بر اعمال فشار در جهت برکناری و تغییر سرپرست دانشگاه دارند.

گروهی که درماه های اخیر با شانتاژ های خبری، فرافکنی، بزرگنمایی برخی مسائل و با نادیده گرفتن نکات مثبت مدیریتی سرپرست فعلی و با تلاش های خود قصد بی ثبات کردن فضای آرام و در حال رشد دانشگاه مازندران را داشته و مترصدند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند.و به راستی این سوال را در اذهان بوجود می آورند که معیار های مدیریتی ایشان چه می باشد که در این سنجش،سرپرست فعلی نمره ی قبولی از آنان دریافت نمی کند؟نه اینکه معیار آنها منفعت جناحی و گروهیست؟

انجمن ایران اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران اعلام می دارد که دود آتش هرگونه بی ثباتی مدیریتی، مستقیما به چشم دانشجویان و اساتید محترم این دانشگاه خواهد رفت و این بی ثباتی منجر به اخلال در روند رشد علمی دانشگاه خواهد شد که در تعارض با فرموده ی رهبر انقلاب مبنی بر اینکه "رشد علمی کشور به هیچ دلیلی نباید کند شود" خواهد بود.

همچنین این انجمن از دولت تدبیر و امیید انتظار دارد تا بر عهدی که با دانشگاهیان کشور بسته،پایبند باشد و نگذارد که عده ای با شلوغ کاری ها و متشنج کردن فضا، به اهداف غیر اصولی خود که همانا تسلط جریان مطبوعشان بر دانشگاه ها و بازگرداندن فضای تک صداییست دست یابند.»

انتخابات نزدیک است و جابه جایی ها نزدیک تر! فشارها در این زمینه بر دولت دو جنس دارد؛ نخست فشاری که از ناحیه هواداران و نزدیکان دولت است و اینان باور دارند با حضور برخی مدیران ضعیف و بی اعتقاد به شعارهای دولت کنونی، روحانی دوست ها در انتخابات مجلس آینده، بازنده ای بیش نخواهند بود و دسته دوم مخالفانی که بر دولت فشار می آورند تا تک مهره های کاربلد دولت را تا انتخابات، ناکار کنند و مهره های خویش را برسر کار گمارند.

طالع نحس عده ای و طالع سعد عده ای دیگر. منتظر تحولات آتی در استان می مانیم.