چهارشنبه 6 آبان 1394-15:45

نماینده اسبق مجلس:

استاندار برای بر هم زدن اردوی ما تلاش می کند

دکتر عباسعلی بهاری اردشیری: اینکه شما برای پنهان کردن مشکلات خود به سراغ حذف دیگران بروید نه تنها چاره ای برای شما نیست، به سقوط تان سرعت می بخشد/ تنها نیروی جدی دخیل در امر انتخابات که سابقه وزارت کشوری داشت همین آقای حسن نژاد بود که برکنار شد/با مجید انصای صحبت های جدی و مفصلی کردم.(ویرایش دوم)


مازندنومه، سرویس سیاسی: اگرچه محاسنش سپید شده، صدایش همچنان جوان و گیراست. از شتابزدگی و بی تدبیری دلخور است و می گوید این رفتارها مردم را نسبت به شعارهای دولت دلسرد می کند. دکترعباسعلی بهاری اردشیری -نماینده اسبق مجلس- در یک بعداز ظهر پائیزی مهمان ما بود تا از وضعیت اصلاح طلبان در آستانه انتخابات و نتیجه سونامی تغییرات در مازندران سخن بگوید. در گفتگو با او گفتیم چه حرفی ضروری تر از برکناری آخرین مدیر ساروی اصلاح طلب از بدنه ستادی استانداری مازندران!

✔️ بدون تعارف باید نظرتان را درباره عزل و نصب ها بگوئید. بدنه اصلاحات به خصوص قشر جوان منتظر واکنش بزرگان اصلاحات در مازندران هستند.

بهاری: متاسفانه تغییرات این روزهای فضای مدیریتی در مازندران حاصل شتابزدگی ناپخته ای است، شما می دانید شتابزدگی خودش عیب بزرگی است و وقتی نقصانی چون خامی هم به آن اضافه می شود معجون حاصل شده تلخ، بی حاصل و البته زیان آور است.

 ماجرای برکناری آقای حسن نژاد مصداق این شعر است که می گوید:

«گنه گرد در بلخ آهنگری/ به شوشتر زدند گردن مسگری»

 اینکه شما برای پنهان کردن مشکلات خود به سراغ حذف دیگران بروید نه تنها چاره ای برای شما نیست، به سقوط تان سرعت می بخشد.

✔️ شما فکر می کنید دلیل اصلی این برکناری ناگهانی و دلسرد کننده چه بود. استانداری در یک جمله کلی و بی مفهوم گفته است «تغییر فضای مدیریتی»!

بهاری: می خواهند کم رونقی استقبال از رئیس جمهوری و بی برنامگی موجود را به گردن حسن نژاد بیندازند در حالی که وی اصلا نقشی در سفر نداشت.

 با رای بالایی که مردم در انتخابات ریاست جمهوری به دولت تدبیر و امید دادند توقع داشتند به استان توجه بیشتری شود.

به عقیده من این واکنش مردم به ضعف مدیریتی استان سبب شکل گیری تعارض میان دو رفتار موج ساز خرداد 92 و حرکت کم رونق مهر 94 شد.

✔️ این روزها حتما گروه های سیاسی و توده مردم که با شما در ارتباط هستند درباره سفر و نتایج آن می پرسند.

بهاری: بله! مردم می پرسند این منطقه آزاد با توجه به نقشی که در توسعه استان و بهبود اشتغال دارد چه شد؟ چرا استاندار یک مرتبه برای امیرآباد رقیب تراشید، در حالی که استانهای دیگر دومین منطقه آزاد را در صدد مصوبه گرفتن هستند.

مردم می پرسند چرا از افزایش بیکاری و رکود در بخش صنعت و کشاورزی سخنی به میان نیامد؟

مردم می پرسند چرا استاندار مازندران حقیقت را درباره ماجرای برنج به آقای روحانی نگفت؟ سوالاتی از این دست روشن می کند که مردم به مطالبات شان نرسیده اند و در مسیر ناامیدی هستند پس پیام شان را اینگونه منتقل کردند.

حالا اگر کسی می خواهد چشم و گوشش را ببندد و این پیام واضح را نادیده بگیرد، حرف دیگری است.

آقای استاندار برای پوشش ضعف های عملکردی خود مدیرکل سیاسی و انتخابات را در آستانه انتخابات آن هم بدون مشورت با معاون سیاسی عزل می کند و برخورد نامناسبی با مدیران ساروی می کند. اینها نشانه ناپختگی است. با تمام احترامی که برای آقای فلاح قائلیم اما توقع داشتیم وزارت کشور، استانداری با تجربه وزارت کشوری را در مازندران بگمارد.

 تنها نیروی جدی دخیل در امر انتخابات که سابقه وزارت کشوری داشت همین آقای حسن نژاد بود که برکنار شد.

✔️ آقای بهاری، از همان ماه های نخست آغاز به کار آقای فلاح می شد چنین چیزی را پیش بینی کرد. شما با این تجربه چرا در این مدت کاری نکردید و بزرگان اصلاحات استان هم چرا انفعال نشان دادند؟

بهاری: بنده هر وقت با آقای فلاح ملاقات کردم مشکلات را گفتم. فرصت دادیم تا تجربه کسب کند چون اصلا در این حوزه تجربه ای نداشت.

بنده به ایشان گفتم مردم توقع تغییر و عمل به شعارهای آقای روحانی را دارند که آقای استاندار هم قول داد سیاست های دولت را دنبال کند اما خیلی زود از مسیر منحرف شدند.

ما نجابت کردیم. چون مذاکرات هسته ای هم در جریان بود نخواستیم آب در آسیاب دلواپسان بریزیم. متاسفانه نه تنها کمکی نکردند بلکه سعی در به هم زدن اردوی ما داشتند.

 در ماجرای سفر آقای انصاری و به هم خوردن آن مسئله، همانطور که خودش هم گفته بود بی برنامگی و ترافیک مسیر بود ولی آقای استاندار مصاحبه کرد و گفت اختلاف درونی اصلاح طلبان مازندران مانع سفر وی شده است. شاید اختلاف نظری باشد که طبیعی است اما اصلا از این حرف ها نبود.

✔️ با توجه به موقعیت پیش رو و برکناری مهره های دانا و کارشناس و افزایش فشار به اصلاح طلبان، انتخابات پیش رو را برای این گروه چگونه ارزیابی می کنید.

برنامه ما اتحاد است. همان الگویی که در انتخابات 92 راه را بر هرگونه شک و تردید بست و باعث پیروزی گفتمان تغییر و اعتدال شد. اگر اخلاص، گذشت، ایمان و صداقت در میان باشد می توانیم به اتحاد برسیم و از تعدد نیروهای حاضر هم بکاهیم.

 منافع شخصی نباید بر منافع ملی و استانی غلبه کند. باید منافع مازندران و ساری را در نظر گرفت و بعد تصیم گیری کرد.

 رهبری فرمودند رای مردم حق الناس است. پس من اگر شایسته نباشم این حق الناس را که امانت است با خیانت تباه نمی کنم. اصلاحات در مازندران خدا را شکر وضع خوبی دارد و فشارها هم برای ما عادی است.

✔️ به عنوان سوال آخز ماجرای عزل و نصب ها نتایج تلخ و جبران ناپذیر حضور آقای فلاح به عنوان استاندار را با مسئولان ارشد کشور به عنوان نیرویی قدیمی و با نفوذ در میان گذاشته اید?

بله صحبت های زیادی شده است، هم ما تماس گرفتیم و هم آنها تماس گرفتند و وضعیت را جویا شدند که ما گفتیم مازندران به قهقرا می رود و حقوق مردم نادیده گرفته می شود.

✔️مثلا با چه کسای صحبت کرده اید. نام ببرید؟

نگوئیم بهتر است چون فشارها به آن سمت زیاد می شود ولی با آقای مجید انصای به عنوان نمونه صحبت های جدی و مفصلی کردم. به هرحال مازندران جزو استان های مهم در حوزه سیاسی است.

البته ما می گوئیم مدیران کاردان باشند. صرف اینکه کسی مدیر دوران احمدی نژاد بوده نه حسن است و نه عیب. مدیر باید کاردان، صادق باشد حالا چه فرقی می کند در چه زمانی مدیر بوده. حرف ما این است که استان فعلا دست انسان های صادق و کاردان نیست و این باعث عقب ماندگی می شود.