جمعه 6 فروردين 1395-12:29

فرماندار نوشهر در گفتگو با مازندنومه مطرح کرد:

رضایت از وضعیت مدیریتی در نوشهر/ لزوم افزایش اختیارات مدیریتی مسئولان

علی شادمان گفت: از وضعیت مدیریتی در نوشهر راضی ام اما باید اختیارات مدیریتی مسئولان افزایش یابد/سرمایه گذار هتل 5 ستاره با یک کیف پر از نامه اداری به دفتر ما آمد و گلایه از دستگاه های اجرایی و اداری داشت/ در حال حاضر تنها از 30 درصد ظرفیت موجود بندر نوشهر استفاده می شود.


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، محمداسماعیل بخشی سورکی: علی شادمان فرماندارنوشهر سال گذشته فرماندار نوشهر شد. مجامع سیاسی و اجتماعی نوشهر با آمدن او دو گونه موضع گیری نسبت به نماینده دولت تدبیر و امید نشان دادند. برخی معتقدند شادمان یکتاتورمنش است و عده ای نیز معتقدند که نوشهر او را کشف کرده است اما شادمان می گوید نه رضاخان است و نه امیرکبیر بلکه او علی شادمان است. گفتگوی ما را با فرماندار نوشهر بخوانید.

مازندنومه: کارهای بسیاری در نوشهر از دولت قبل معطل مانده بود. پیگیری چه کارهایی در اولویت کاری شما است؟

شادمان: یکی از اقداماتی که بیش از 10 سال معطل مانده بود، زیرگذر موسی آباد است که با آمدنم حتی روزی پنج ساعت هم شده آنجا ایستادم تا کار پیش رود. شکر خداوند امروز این مشکل حل شده است.

یک سرمایه گذار در نوشهر مجوز هتل پنج ستاره را در 25 طبقه دریافت کرد که بخش خصوصی قرار است این کار را بدون تسهیلات دولتی به سرانجام برساند.

همان هفته های اول که آمدیم دیدیدم سرمایه گذار این پروژه با یک کیف پر از نامه اداری به دفتر ما آمد و گلایه از دستگاه های اجرایی و اداری داشت که تعامل لازم را ندارند. همه مسئولان را دعوت و مشکلات را حل کردیم .

مشکل با راه و شهرسازی را با استقرار و در اختیار قرار دادن یک کارشناس این اداره و مشکل سازمان نظام مهندسی را نیز خودم شخصاً حل کردم، به طوری که هم پول دولت را سرمایه گذار پرداخت کرد و هم مشکلش حل و مجوز صادر شد.

الان هم شمع کوبی های این هتل در حال اجرا و از پیشرفت مناسبی نیز برخوردار است. این هتل تنها هتل پنج ستاره ای است که بعد از انقلاب اسلامی در مازندران با اعتباری بیش از یک و نیم برابر اعتبار سالانه استان در حال سرمایه گذاری است. قرار است که در این پروژه 450 میلیارد تومان هزینه شود و طی سه سال و نیم به سرانجام برسد.

این پروژه هم حریم 122 متر حریم راه و هم حریم 60 متر ساحل را رعایت کرده است. طبقه 25 این هتل در سطح پذیرایی از رئیس جمهوری هر کشوری است که امیدواریم زودتر از مدت زمان اجرای طرح به سرانجام برسد. این پروژه در صورت افتتاح بیش از 500 شغل ایجاد می کند و پاسخگوی پذیرایی از توریست در هر سطحی است.

مشخصه دیگر این پروژه این است که با حل مشکلاتش سرمایه گذاران دیگر هم تشویق می شوند که به نوشهر بیایند، چرا که فضای بازی برای سرمایه گذاری در این شهرستان وجود دارد.

یکی دیگر از مشکلات نوشهر این بود که 780 متر از زمین فرودگاه به دلیل هتلی که در چالوس زده شده است عملا بلااستفاده بود و در حریم فرودگاه هم واحدهای مسکونی در حال ساخت بود که رایزنی های مناسب انجام شد و علی رغم هزینه یک میلیاردی برای زیرساخت تعهد کردند که از ساخت و ساز در این حریم منصرف شوند.

یکی دیگر از موضوعات دیگر آسفالت چهار کیلومتری مسیر راه کجور تا جاده معدن به سمت کمربندی بود که با سرمایه گذاران صحبت کردیم و قرار شد با هزینه خودشان این مسیر را آسفالت کنند.

راه اندازی کارخانه خرم که با بیش از 50 شاغل تعطیل شده بود و این کارگران یکسال حقوق خود را دریافت نکردند هم از اقدامات ما بود. رایزنی با سرمایه گذاران انجام شد و طی چند روز آینده این کارخانه-کارخانه تولید صندوق نسوز- راه اندزای خواهد شد.

در خصوص پرداخت حقوق کارگران هیرکانی شمال کشور هم به منابع طبیعی مجوزهای لازم داده شده است که با فروش چوبها راساً نسبت به پرداخت معوقات اقدام کند.

 مازندنومه: در خصوص موضوعات فرهنگی چه اقداماتی در نوشهر اجرا شده است؟

شادمان: جشنواره اقوام در نوشهر برگزار شد. همچنین تلاش برای افزایش اعتبارات فرهنگی در دستور کار است. در ایام نوروز هم بحث نوروز خوانی برای اولین بار در نوشهر و سطح شهرستان اتفاق افتاد. نمایشگاه صنایع دستی هم با حضور استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری در نوشهر افتتاح شد.

مازندنومه: شما هم در شرق و مرکز استان مسئولیت داشتید و هم اکنون در غرب استان فرماندار هستید. مدیریت در شرق و غرب استان چه تفاوتی با هم دارد؟ به نظر می رسد به لحاظ سیاسی غرب استان نسبت به شرق و مرکز سر و صدای کمتری دارد نظر شما چیست؟

شادمان: بنده این اعتقاد را ندارم، اعتقادم این است که مردم غرب استان اگر آهنگ مناسب تری در مسایل سیاسی و انتخابات اخیر نسبت به شرق و مرکز نداشته باشند، روندش کند هم نبوده است بلکه تعامل خوبی برقرار بوده و این روند هم مشهود است. فاصله میان منتخب مردم با رقیب در حدود دو هزار رای است و این نشان از رقابت سیاسی در غرب استان دارد که البته مشکلی در اعلام نتایج وجود داشت که با آرامش حل شد.

قبلا ما شاهد تحصن های ده روزه در مقابل فرمانداری بودیم اما این موضوع با طرح در شورای تامین و مدیریت درست اعضای جلسه در نهایت به سلامت انتخابات منجر شد. در واقع تنها حاشیه ما کم توجهی یکی از مسئولان نظارتی انتخابات بود که با اطلاع رسانی به موقع و همچنین برخورد قانونی این موضوع در افکار عمومی بازسازی شد.

در مورد مدیریت ها هم تفاوت خاصی نیست، هر جا که مدیر نیت خدمت داشته باشد و خود را متعلق به منطقه بداند بستر برای خدمت رسانی آماده است. مردم نوشهر هم به صورت منطقی پذیرای حرف مسئولان هستند. از وضعیت مدیریتی در نوشهر راضی ام اما باید اختیارات مدیریتی مسئولان افزایش یابد. اگر وحدت رویه حاکم شود بسیاری از مسایل حل می شود.

مازندنومه: امسال سال اقتصاد مقاومتی است، با عنایت به اینکه پنج سال است که رهبر انقلاب موضوع اقتصاد مقاومتی را طرح می کنند اما کماکان این موضوع برای مسئولان کشور و حتی مردم ناشناخته است.

شادمان: در اقتصاد مقاومتی اتکای به نیروهای انسانی درون کشور و استان و همچنین استفاده از ظرفیت های خارجی در دستور کار است. می توانیم با این روش منویات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم. روحیه مدیریت جهادی و اعتماد به نیروهای داخلی و همچنین استفاده از ظرفیت های ویژه درون کشور و سرمایه گذاری در بخش خصوصی می تواند به تحقق فرمایش رهبری کمک کند. البته بنده آینده استان مازندران را با توجه به برنامه های عملی استان مثبت ارزیابی می کنم ، استانی که پذیرای سطح بالای مسافران ، سرمایه گذاران و همچنین پتانسیل استان برای جذب توریست و جدای از همه این مباحث فرصت سرمایه گذاری و تجارت با کشورهای همسایه یکی از امتیازات بارز مازندران و نوشهر است.

بندر نوشهر بهترین فرصت برای ارتباط با کشورهای همسایه است. بیش از 100 میلیارد تومان در بخش زیر بنایی هزینه شده است و آماده تجارت با کشورهای همسایه هستیم و نیاز است که بخش خصوصی وارد شود.

  کشورهای آسیای میانه به بسیاری از تولیدات و محصولات ما نیاز دارند و ما هم به بعضی از تولیدات آنها نیازمندیم، به هر حال هنوز در فرهنگ و افکار عمومی جامعه ذهنیت کمونیست سابق پاک نشده است و باید این روند اصلاح شود.

ما در نوشهر نزدیک ترین راه دریایی، ایمنی بالا و به صرفه بودن را جزو امتیازات سرمایه گذاری می دانیم، بازار بزرگ 150 میلیونی روسیه و همچنین جمعیت اروپا بهترین فرصت برای ما است. اما در حال حاضر تنها از 30 درصد ظرفیت موجود بندر نوشهر استفاده می شود که نیاز است که بخش خصوصی وارد شود.

فرودگاه، بندر و همچنین طبیعت نوشهر بهترین فرصت و موقعیت برای جذب گردشگران است که البته در طول این سال ها مردم نوشهر و غرب استان ویژگی های مثبت گردشگران را جذب و نکات منفی را طرد کردند و این فرهنگ مستقل مردم قابل قدردانی است. به هر حال گردشگر را باید یک فرصت بدانیم و نه یک تهدید. گردشگر به شما پولی می دهد بدون آلودگی، بدون مشکلات زیست محیطی و بدون دغدغه های دیگر.

مازندنومه: ظاهراً بیمارستان یکی از نیازمندی های شما در نوشهر است اقدامی در این زمینه شده است؟

شادمان: ما در نوشهر نیاز به یک بیمارستان مدرن داریم که اگر بخش خصوصی اقدام کند با توجه به حجم مسافر و همچنین نبود یک مرکز تخصصی در نوشهر بسیار به صرفه است.علاوه بر این می توان از ظرفیت توریست درمانی هم در این بیمارستان ها استفاده کرد. به هر حال ما آمادگی لازم را داریم که در صورت اقبال سرمایه گذار همکاری و پشتیبانی لازم را انجام دهیم.