تعداد بازدید: 3463

توصیه به دیگران 1

سه شنبه 11 تير 1392-16:13

انتظارات بزرگ

 مطمئنا" تغییر استانداران بلافاصله و خیلی زود اجرایی نمی شود و به احتمال تغییر استاندار مازندران نیز جزو اولویت تغییرات استانی دولت یازدهم و وزیر کشور آینده نخواهد بود و اگر بنا بر تغییر باشد،ماجرا چند ماهی به طول خواهد انجامید.(یادداشت یک مخاطب+توضیح ما)


مازندنومه،سردبیر:چند روز پیش مهندس نعمت زاده-رییس ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی-خطاب به یکی از دوستانی که به ملاقات او رفته بود،اظهار داشت:« فعلا" تمام تلاش و هم و غم ما تعیین گزینه های مناسب برای کابینه است و اصلا" به بحث استان ها ورود پیدا نکرده ایم،هم چنین هیچ تصمیم گیری درباره استاندارهای آینده نگرفته ایم و تمام آن چه در مراکز،از جمله استان شما گفته می شود،بازارگرمی ای بیش نیست.»

از اواسط مردادماه و بعد از آیین های تنفیذ و تحلیف و...رسما" دکتر روحانی دولت را تحویل می گیرد.در ادامه معرفی هیئت وزیران و رای گیری در مجلس و...است و تازه کار اصلی دولت جدید تقریبا" از شهریور ماه آغاز می شود.از آن زمان است که عزل و  نصب ها در سطح وزارتخانه ها آرام آرام شروع می شود.

 مطمئنا" تغییر استانداران بلافاصله و خیلی زود اجرایی نمی شود و به احتمال تغییر استاندار مازندران نیز جزو اولویت تغییرات استانی دولت یازدهم و وزیر کشور آینده نخواهد بود و اگر بنا بر تغییر باشد،ماجرا چند ماهی به طول خواهد انجامید.

بنابراین در حال حاضر مطرح کردن نام و نشان تنانی به عنوان استاندار آینده مازندران 4 حالت بیشتر ندارد:

1-در حد یک پیشنهاد خام برای طرح در رسانه ها و سوژه سازی برای جامعه رسانه ای استان

2-بازار گرمی برخی نامزدان این پست برای خودشان و پرتاب تیری در تاریکی که شاید به هدف بخورد

3- خودبزرگ بینی های  ناشی از حس ناسیونالیستی برخی اطرافیان نامزدهای پست استانداری

4-سهم خواهی های حزبی و تشکیلاتی

در ادامه و در هفته های آینده،هر چه که به جلو برویم،به احتمال نام های جدیدتری نیز مطرح و برخی اسامی پیشین به محاق فراموشی سپرده می شود.

در حالی که در پایتخت تمرکز بر روی تعیین کابینه است،بهتر است ما نیز نگران ورود یا عدم ورود چهره های مازندرانی در هیئت وزیران باشیم(نه از باب سهم خواهی بلکه رعایت شدن عدالت در انتخاب دولتمردان و احترام به قوم مازندرانی)و اکنون وقت خود را برای تعیین مصادیق استاندار آینده و...تلف نکنیم.

 مازندنومه به عنوان یک پایگاه مستقل و آزاداندیش رسانه ای،بارها به نشر نوشته هایی مبادرت ورزیده است که شاید خود ما نیز با فحوا و محتوای آن موافق نبودیم،ولی چون عهد کرده ایم صدای همگان و تریبونی برای نشر افکار مختلف باشیم،آن مطالب را علی رغم مخالفت های ذهنی مان انتشار داده ایم.

با این توضیح نوشته ای را از یکی از مخاطبان بابلی به نام آقای محمودی در زیر نشر می دهیم که به تبلیغ ضمنی مهندس محسن نریمان برای پست استانداری مازندران می پردازد.

در بالا گفتیم که فعلا" این بحث ها ضرورت ندارد و ورود به این موضوعات کمی زود است و اولویت استان هم نیست،ولی به دلیل احترام به عقیده مخاطبان،مطلب رسیده را پخش،اما تاکید می کنیم ضمن ابراز ارادت به مهندس نریمان که از دوستان ماست،آن چه در پی آمده به هیچ وجه دیدگاه مازندنومه نیست.

در آینده نیز اگر مطالبی از این دست در معرفی سایر نامزدهای احتمالی برای ما ارسال شود،برای روشن شدن افکار عمومی انتشارخواهیم داد.اما مطلب رسیده:

*پیام های یک انتخاب

 مازندران ، استانی است که به دلایل مختلف از جمله تبدبل شدن به عرصه بازی های سیاسی  برای جناح های مختلف و همچنین برخی ناآگاهی های  قومی و قبیله ای  که خود را در تقسیم بندی شهروندان استان به " آملی " ، " بابلی " و " ساروی " و یا طرح بحث هایی مانند جدایی مناطق غرب و تبدیل کردن آنها به یک استان مستقل  نشان داد، مورد کم توجهی و حتی در بعضی از زمینه ها مورد بی توجهی  قرار گرفته است.


در سال های اخیر از ظرفیت های استان مازندران از جمله مواهب طبیعی و خدادادی آن به ویژه در زمینه هایی مانند گردشگری و کشاورزی به درستی استفاده نشده و همین مساله سبب شده تا فقر نهفته در پشت سرسبزی استان عمق بیشتری بگیرد؛ فقری که اگر چه ریشه در بی توجهی ها دوران رژیم سابق دارد، ولی ضعف مدیریتی به ویژه در سال های اخیر از جمله بی توجهی به کشاورزی و صنایع وابسته به آن و همچنین صنعت گردشگری آن را تشدید کرده است.

نشانه های ضعف مدیریتی در مازندران تا آنجا برای همگان آشکار است که این استان را محل خوشگذرانی و تجربه اندوزی مدیران بی سابقه و تازه کار می دانند.

در ازای عمر 10 دولت  گذشته که توسط شش رئیس جمهوری اداره شدند، استان مازندران  22  استاندار به خود دیده است و اگر بخواهیم میزان موفقیت آنان را بسنجیم و مردم نیز به همین گونه از آنها ارزیابی دارند ، باید به وضعیت ساماندهی مشکل زباله در این استان توجه کنیم؛مشکلی که  حتی پس از رسیدن به مرحله حاد و تبدیل شدن به بحران از حدود یک دهه و نیم پیش تاکنون همچنان لاینحل مانده است و هر روز بیش از گذشته محیط زیست سرسبز را مورد تهدید قرار می دهد.

بسیاری از مردم عادی مازندران هم مانند کارشناسان اقتصادی وجود بیکاری در مازندران را به رغم ظرفیت بالای کشاورزی و بی بدیل بودن ظرفیت های گردشگری آن نوعی توهین و ناسپاسی نسبت به مواهب خدادادی می دانند، ولی واقعیت های موجود را نمی توان کتمان کرد،زیرا در مازندران نیز همانند بسیاری از مناطق دیگر و شاید هم بیشتر، بیکاری جوانان به ویژه تحصیل کردگان و پایین بودن درآمد کشاورزان مهم ترین دغدغه خانوارها محسوب می شود.

بر اساس آمارهای رسمی ، در حالي كه سهم ارزش افزوده بخش كشاورزي در مازندران 24 درصد است ، سهم اشتغال اين بخش به كمتر از 20 درصد می رسد.


همچنین در آمارهای رسمی ارزش افزوده سالانه توليدات استان مازندران  16هزار و 500ميليارد تومان عنوان می شود که  سهم ارزش افزوده بخش كشاورزي استان از اين مقدار 24 درصد است و این در حالی است که کمتر از 20 درصد درآمد خانوار های روستایی از محل کشاورزی تامین می شود.

 سهم اشتغال استان مازندران در بخش صنعت و معدن، آب ، برق و گاز و ساختمان 29 تا 30 درصد و سهم ارزش افزوده آن 19 درصد است.

برای بسیاری از نیروهای نخبه و تحصیل کرده مازندران بسیار زجرآور است که این استان همچنان از مشکلات ابتدایی نظیر آب شرب ، نبود آب کشاورزی ،کشاورزی سنتی ، سواحل رها شده ، بهره برداری بی رویه از جنگل و تغییر کاربری اراضی کشاورزی ، نبود زیر ساخت های راه های ارتباطی ریلی ، جاده ای ، هوایی و  زمین خواری رنج می برد.

یکی از مشکلات مهم مدیریتی در مازندران نبود همکاری و وحدت بین مدیران شهرستان های استان است ، وضعیتی که ساماندهی آن نیازمند مدیری است که در درجه اول توانمند و دارای سوابق مدیریتی در سطح کلان باشد و در کنار آن بیش از همه بومی استان باشد تا مسایل و مشکلات آن را با پوست و گوشت و خون خود حس کرده و راه حل آنها را هم با نگاه بومی بیابد.

 در عین حال این نگاه را هم داشته باشد که مازندران یک استان است و فرقی میان شرق و غرب و مرکز آن وجود ندارد، نقیصه ای که در چند سال اخیر با نگاه سیدعلی اکبر طاهایی به عنوان استاندار مازندران  و توجه ویژه وی به غرب و اختصاص بودجه کلان خود را نشان داد.


به هر حال مازنی ها در انتخابات 24خرداد سال جاری نسبت به دیگر هم میهانان حماسه آفرینی ماندگار تری خلق کردند و با مشارکت حدود 93 درصدی ، بیشترین درصد حضور را در بین استان های کشور به خود اختصاص دادند.


مشارکت بالای شهروندان مازندرانی در عین حال این ویژگی را هم داشت که از یک میلیون و 800 هزار رای  ماخوذه ، حدود یک میلیون و یکصد هزار آن به نام دکتر حسن روحانی نوشته شده بود؛ آماری که نه تنها  در بین استان های کشور بی نظیر و غافلگیر کننده بود،با خود علائم و نشانه هایی را هم به صورت مثبت و منفی بروز داد.


اکنون شهروندان مازندرانی که بیشترین اعتماد را به تنها نامزد ملبس به لباس روحانیت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از خود نشان دادند،  در انتظار دریافت پاسخ متقابل به اعتمادشان هستند که یکی از بارزترین این پاسخ ها در انتخاب استاندار بروز خواهد کرد.


یکی از ویژگی ها شگفت انگیز آرای اعتماد شهروندان مازندرانی به حسن روحانی را باید از صندوق های برخی از  شعبه های اخذ رای در روستاهای استان جست و جو کرد؛صندوق هایی که  تا 99 درصد از آرای ماخوذه آن به نام دکتر حسن روحانی بود و قطعا با توجه به شرایط نابسامان کشاورزی استان در ابعاد مختلف از واردات محصولات کشاورزی از خارج گرفته تا حرکت لاک پشتی مکانیزاسیون و کمبود آب، این آرا معنای خاصی به خود می گیرد که  لازمه پاسخ دادن متقابل به آن برگماردن مدیری توانا و بومی به عنوان استاندار است.

*نریمان را معرفی می کنیم


اگر با توجه به این مقدمه بپذیریم که امروز مازندران به یک مدیر کاردان ، آشنا به قانون و مدبر و بومی نیاز دارد ، ما که خود نسبت به مسایل و مشکلات استان از زوایای مختلف آشنایی داریم و هیچ گونه جشمداشتی هم از دولت اعتماد و امید نداریم، مهندس نریمان را معرفی می کنیم و ایشان را فردی شایسته و لایق برای این مسوولیت سنگین می دانیم و حاضریم با تمام توان و امکانات از او در صورت در دست گرفتن سکان استانداری مازندران حمایت کنیم.


مردم مازندران مهندس نریمان را نه با نامش که با کارش می شناسند و اعتماد به او به عنوان نماینده مجلس در چهار دوره خود گویای چنین اعتمادی است.


مهندس محسن نريمان متولد سال 11331از شهرستان بابل ، دارای  مدرك تحصيلي مهندسي ساختمان از دانشگاه صنعتي شريف است . او  نمانیده مردم بابل در مجلس شوراي اسلامي در دوره هاي  سوم ، چهارم، ششم و هشتم بود.


عضویت در كميسيون مسكن و شهرسازي و راه و ترابري در مجلس سوم، نايب رئيس كميسيون نيرو و مخابرات در مجلس چهارم،رئيس كميسيون عمران در مجلس ششم، نايب رئيس كميسيون عمران در مجلس هشتم، عضو هيات رئيسه كميسيون آئين نامه داخلي در مجلس هشتم، عضو كميسيون هاي ويژه اصل 44 و نظارت بر عملكرد نمايندگان در مجلس هشتم، رئيس هيات تحقيق و تفحص از سهام عدالت در مجلس هشتم، رئيس كارگروه عمران تنقيح قوانين حوزه  عمران مجلس شوراي اسلامي در مجلس نهم از جمله عناوینی است که مهندس نریما ن در چهار دوره حضور در مجلس داشته است.


مهندس نریمان در عین حال دارای سوابق اجرایی متعددی هم در استان و کشور است.معاونت عمراني استانداري مازندران، استاندار خراسان شمالي ، مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران. مشاور وزراي نيرو و كشور و رياست بنياد مسكن انقلاب اسلامي در زمان وزارت جناب آقاي زنگنه، جناب آقاي بيطرف و جناب آقاي تابش، رئيس هيات مديره شركت سازمان توسعه مسكن ايران، عضو هيات موسس و رئيس هيات امناي دانشگاه علوم و فنون مازندران و عضو اصلي هيات مديره شركت هواپيمائي ج.ا. ايران هما از مهم ترین عناوین اجرایی مهندس نریمان بوده است.


با توجه به چنین کارنامه درخشانی ، ما یقین داریم که مهندس نریمان قادر است مسایل و مشکلات استان مازنادران را بخوبی مدیریت و حل کرده و الگویی موفق برای مدیریت در دولت یازدهم باشد اگرچه ایشان یکی از گزینه های مطرح برای تصدی وزارت نیرو در دولت یازدهم می باشند.


  • جمعه 14 تير 1392-0:0

    اقای نریمان هم میداند منجی نجات مازندران کسی نیست بجز مرد توانمند حاج ولی رعیت بخدا بروید از او بخواهید بداد استان برسد

    • چهارشنبه 12 تير 1392-0:0

      هركس استاندار شد خداوكيلي استاندار تمام استان باشد.

      • چهارشنبه 12 تير 1392-0:0

        باز بابلي ها شروع كردن. آقاي نريماني كه مي فرماييد چه ربطي به گردشگري و كشاورزي دارن!!!؟؟ به شعور مردم توهين نكنين واضح حرفتونو بزنين! متأسفم براي مازند نومه

        • كيجا سوادكوهيپاسخ به این دیدگاه 1 1
          چهارشنبه 12 تير 1392-0:0

          به خدا اين مسائل بابلي و ساروي بازي دور از شان ، ما همه يه هم استانيم و از موفقيت هم استانيمون شاد ميشيم همونطور كه از نوشادها سليمي ها برترين هاي كنكور بچه هاي ساري و كشتي گيران املي به خورمون باليديم و گفتيم ببين هم استانيم چه كرد ما شماليا اينيم ما شماليا اونيم پس چرا ديگه اين حرفا؟؟؟؟!!!!!! متاسفانه يه عده بازيچه يه عده از افراد با نيات خاص و چشم طمع به استان دارن با اين حرفا همپا ميشن . وقتي باهم متحديم ميدونيم كي چي كار ميكنه بنابراين دست سوء استفاده كننده ها قطع ميشه وقتي اتحاد نداشته باشيم به جاي توجه به سوء استفادذه كننده به فكر نابودي همديگه ايم ، تو اين شرائط برد با كيه؟ چه خوبه ما باهم و مسئولين هم باما همه با هم متحد باشيم براي استاني كه واقعا بهشته و لطف خداست به مردم ما براي هرچه اباد كردن مازندران عزيز. اميدوارم ديگه ازين بحثا نشه. از سردبير محترم هم كمال تشكر و قدرانيست مطالب دقيقا حرف دل ماست. سپاس سپاس سپاس

          • چهارشنبه 12 تير 1392-0:0

            این مازند نومه کم کم مخاطب خود رو به خاطر بابلی بازی از دست میده...یه کم مستقل باش

            • سید جمال الدین موسویپاسخ به این دیدگاه 4 1
              چهارشنبه 12 تير 1392-0:0

              نگارش ارزشمند و جالبی بود . اطلاعات اقتصادی ومعیشتی وتخصصی خوبی ارایه نمودید وبا شما کاملا"موافقم ولی آقای صادقی عزیز چه خوب بود از جناب میری عزیز وگرزین توانمند وبرخی دیگر از زخم خوردگان ........هم نامی به میان آورده بودید

              • سه شنبه 11 تير 1392-0:0

                شما در ابتدای مطلب مشکلات مازندران را گردشگری، کشاورزی و در بخش دیگر محیط زیست برشمردید. در ادامه آقای نریمان را برای پست استانداری معرفی و حمایت می کنید. اما در سوابق اجرایی و مدیریتی ایشان که در این مطلب اشاره کردید هیچکدام از پستهای ایشان به کشاورزی، گردشگری و محیط زیست ارتباطی نداشت!!!

                • سه شنبه 11 تير 1392-0:0

                  باز بابلي بازي شروع شد ما زند نومه؟


                  ©2013 APG.ir