تعداد بازدید: 4411

توصیه به دیگران 0

پنجشنبه 4 دی 1393-21:26

دیدار شورای سیاست گذاری نشست تاریخ محلی مازندران با مدیرکل صداوسیما

حمیدی: خروجی همایش باید تولید فیلم باشد

بهرام حمیدی: به صورت تبلیغات زیرنویس، تولید برنامه های کوتاه و کپسولی، پخش تیزر همایش و بحث های کارشناسی به بهتر برگزار شدن همایش کمک می کنیم.


مازندنومه؛ سرویس فرهنگی و هنری، سردبیر: در ادامه سلسله نشست های شورای سیاست گذاری پنجمین همایش تاریخ محلی و نخستین همایش بین المللی تاریخ محلی مازندران با مدیران سازمان ها و دستگاه های مختلف، صبح پنج شنبه جلسه ای در دفتر بهرام حمیدی -مدیرکل صداوسیمای مرکز مازندران- تشکیل شد.

در این جلسه ابتدا علی صادقی -مسئول رسانه و تبلیغات همایش- ضمن معرفی اعضا، مختصری درباره نخستین نشست تاریخ محلی مازندران توضیح داد.

در ادامه حسین اسلامی - عضو شورای سیاست گذاری و مسئول مرکز ساری شناسی- با بیان این که تمام دستگاه هایی که با آن ها مذاکره کردیم قول همکاری داده اند، افزود:ما تلاش می کنیم مسئولان بیدار شوند تا بیشتر از این تاریخ محلی و شفاهی ما در دل خاک دفن نشود.

وی تاکید کرد: این همایش بر اساس بارورها و علائق تعدادی از دلسوختگان فرهنگ و دانش این سرزمین کلید خورده و دولتی نیست، ولی از دولت و مسئولان انتظار همکاری و کمک داریم.

*60 درصد مقاله را غیرمازندرانی ها نوشته اند

دکتر علی رمضانی پاچی -دبیر علمی همایش- هم گفت: ما برای این همایش مقاله سفارش ندادیم و تبلیغات آن چنانی نیز نداشتیم، ولی تا روز چهارشنبه 3 دی ماه، چکیده 157 و اصل 80 مقاله به دست ما رسیده  است.

وی با بیان این که حدود 60 درصد مقاله را غیرمازندرانی ها برای مازندران نوشته اند، بیان داشت: موضوعات برخی مقاله ها حتی برای امثال من که دستی برقلم داریم نیز تازگی داشت.

رمضانی با اشاره به این که پیش تر فقط در سفرنامه ها غیرمازندرانی ها از استان ما یاد کرده اند، افزود: این همایش اتفاق دومی است که دیگران برای مازندران نوشته اند.

دبیرعلمی همایش تاریخ محلی مازندران ادامه داد: حدود ده مقاله هم از آمریکا و برخی کشورهای اروپایی برای ما ارسال شده و 4 تن از پژوهشگران و استادان تاریخ محلی دنیا به صورت حضوری در این نشست حضور می یابند.

رمضانی تاکید کرد: این همایش را NGO و بخش غیر دولتی اجرا می کند و ما از سازمان های دولتی و صداوسیما تقاضای همکاری نزدیک داریم.

*مورخ تاریخ محلی، تاریخ را از نگاه مردم فرودست می بیند

علی رستم نژادنشلی -دانشجوی دکترای تاریخ محلی و رابط انجمن تاریخ محلی ایران- گفت: انجن تاریخ محلی ایران مردم نهاد است و به هیچ نهادی حتی دانشگاه وابستگی ندارد.

وی افزود: این انجمن به همت دانشجویان تاریخ محلی و هدایت دکتر مرتضی نورایی -بنیان گذار گرایش تاریخ محلی در دانشگاه اصفهان- از سال 1391 تاسیس شد و مشغول فعالیت است.

دانشجوی دکترای تاریخ محلی با بیان این که تاریخ محلی برای بازسازی گذشته در مقیاس محلی است، تصریح کرد: نگاه تاریخ محلی به طول نیست و هدف ما تاریخ دم دستی و نزدیک است.

رستم نژاد با اشاره به این که ما بر بالین تاریخ در حال احتضاری نشسته ایم، تاکید کرد: با مرگ یک شاهد تاریخی، بخشی از فرهنگ و گذشته ما نیز از بین می رود.

وی افزود: مورخ تاریخ محلی، تاریخ را از نگاه مردم فرودست می بیند، ولی مورخ علمی، از نگاه آکادمیک و بزرگان و حاکمان به تاریخ نظر می اندازد.

رستم نژاد تیادآور شد: انجمن تاریخ محلی ایران با برگزاری این نشست ها در مناطق مختلف ایران قصد دارد تاریخ را عمومی سازی کند.

*فضای تبلیغات محیطی را آماده می کنیم

کوروش یوسفی -عضو شورای شهر ساری و نیز عضو شورای سیاست گذاری همایش- در ادامه جلسه گفت: تاریخ محلی و به قولی دم دستی ما مغفول مانده است و این امانتی است که باید به نسل آینده تحویل دهیم.

عضو شورای استان تصریح کرد: تلاش می کنیم فضای استان را از نظر تبلیغات محیطی برای اجرای بهتر این همایش آماده کنیم.

*مردم پذیرای همایش های بخشنامه ای نیستند

لطف الله محمدنژاد -سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران و عضو شورای سیاست گذاری نشست تاریخ محلی مازندران- در این جلسه گفت: مردم با تاریخ و فرهنگ خود زندگی می کنند و این ها شناسنامه یک ملت است.

وی با بیان این که صداوسیمای مازندران روی ماندگاری زبان و آداب و رسوم ما تاثیرگذاری زیادی دارد، افزود: نخستین نشست تاریخ محلی مازندران حاکمیتی و دولتی نیست و مردم پذیرای همایش های بخشنامه ای نیستند.

*خروجی نشست تاریخ محلی مازندران باید تولید فیلم و سریال باشد

بهرام حمیدی -مدیرکل صداوسیمای مازندران- گفت: صدا و سیما پوشش مناسب رخدادهای مربوط به این همایش را بر عهده می گیرد و مجوعه همکاران ما برای کمک به بهتر برگزار شدن این همایش، اعلام آمادگی می کنند.

مدیرکل صداوسیمای مرکز مازندران با بیان این که 90 درصد از جلساتی را که در استان و کشور تشکیل می شود قبول ندارم، استدلال کرد: افراد بدون مطالعه و تحقیق قبلی به جلسات می روند و برای این همایش هم باید کسانی پا پیش بگذارند که پژوهش و تحقیق در وجودشان نهادینه شده باشد.

وی با بیان این که همایش ها اگر خروجی مناسب نداشته باشد، دردی را دوا نمی کند و مورد انتقاد قرار می گیرد، افزود: خروجی نشست تاریخ محلی مازندران باید تولید مستند و فیلم و سریال برای نسل جوان باشد

حمیدی در پایان گفت: ما به صورت تبلیغات زیرنویس، تولید برنامه های کوتاه و کپسولی، پخش تیزر همایش و بحث های کارشناسی به بهتر برگزار شدن همایش کمک می کنیم.

* مطالب مرتبط:

نشست بین المللی تاریخ محلی مایه فخر مازندران است

نخستین نشست بین المللی تاریخ محلی مازندران برگزار می شود

بررسی تاریخ محلی مازندران در یک نشست بین المللی

اصغری آقمشهدی: آماده همکاری هستیم

مازندران میزبان پنجمین نشست تاریخ محلی



©2013 APG.ir