انتشار:دوشنبه 28 آبان 1397-12:26

تعداد خواننده از موزیسین بیشتر شده است
میثم اسدپور: قطعه «یوزهای ایرانی» را به مناسبت جام جهانی تولید کردیم اما صدا و سیما پخش نکرد/به خاطر علاقه به کشورم، درباره ایران قطعاتی خواندم اما هیچ حمایتی نشد، این مسائل احساسات و دوق خواننده را جریحه دار می کند/ با مافیا در موسیقی مواجه هستیم و صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرایط را به گونه ای رقم می زنند که هنرمند بدون حامی باقی می ماند و جلای وطن می کند/ در دوره ای به سر می بریم که تعداد خواننده ها از تعداد موزیسین ها پیشی گرفته است، برخی خوانندگان هم سواد کافی در این زمینه ندارند.
انتشار:دوشنبه 28 آبان 1397-12:26

سوال این است که اگر نه لولهکشی گاز در سطوح جنگلی، حداقل تامین سوخت مورد نیاز جنگلنشینان از طریق ساخت انبارهای سوخت مورد نیاز مثل گاز، گازوییل و نفت، تامین میشد آیا نتیجهبخشتر از اجرای طرح تنفس نبود و جنگلنشینان و حاشیهنشینان جنگل را با دسترسی به سوخت راحتتر، از برداشت جنگل باز نمیداشت؟
انتشار:دوشنبه 21 آبان 1397-11:27

اینجا رودی مرده است!
تلار را تیره می بینم هر روز. در مسیر این رود می توانی بطری های خالی، مبل منازل، قوطی کنسرو، پوشک بچه و... را ببینی! به جای اینکه از صدای آب، آرامش یابی، سری به تاسف تکان می دهی بر این حجم از بی فرهنگی و سو مدیریت!
انتشار:دوشنبه 14 آبان 1397-12:25

جابجایی آب فاجعه است/ خزر توان اجرای طرح انتقال آب را ندارد
دانشمند و پژوهشگر علوم زمین: جابجایی آب فاجعه است و اگر قرار بر این اتفاق است، نباید این کار از طریق دریاچه خزر اتفاق بیفتد، بلکه دریای عمان به دلیل ارتباط با اقیانوس هند گزینه مناسبتری است. دریاچه مازندران توان اجرای طرح انتقال آب را ندارد، این دریاچه برخلاف خلیج فارس و دریای عمان که دو بار رفت و آمد آب دارند بسته است و در صورت اجرای طرح خزر سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه خواهد داشت/ تالابها در حال خشک شدن هستند و کویر از سمت گرگان در حال پیشروی به سایر استانهای شمالی است.
انتشار:چهارشنبه 9 آبان 1397-8:10

سازمان آب و فاضلاب شهری بدون توجه به حفاظت از اثر ملی چشمه عمارت بهشهر، از منبع آبی متعلق به این اثر تاریخی استفاده و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم با کارشناسی و حفاظت نکردن موثر از این بنا، موجبات تخریب آن را تسریع می کند.
انتشار:پنجشنبه 26 مهر 1397-8:36

در حالی که عیسی کلانتری -معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست- با صدور مجوز از انتقال آب حمایت کرده است. ادعایی که در تاریخ ۲۳ مهر ۹۷ با انتشار مطلبی به نقل از وزیر نیرو در همشهری سمنان بار دیگر مورد توجه قرار گرفت. سمنانی ها در این زمینه حتی دبیرخانه ای تخصصی در دانشگاه خود ایجاد کرده اند. در همین باره علی محمد شاعری -عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس- گفته که انتقال آب خزر صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و در مجلس رد شده است.
انتشار:پنجشنبه 19 مهر 1397-13:54

پله پله تا بیتفاوتی!
سال ها پیش شهرداری پل سفید، جاهایی را که بیشتر از 20 پله داشته، شمارش کرده و در 80 کوچه، 8800 پله وجود دارد. پله ها 30 تا 500 تایی هستند. جالب این که تعداد پلکان پل سفید با جمعیت این شهر برابری می کند. هر شهروند، یک پله! اما متولیان نخواسته اند یا نتوانسته اند از این پله ها برای رشد و ظهور و ارتقای شهر بهره ببرند. ساده ترین جمله هم این است: «پول نداریم، اولویت نیست.»
انتشار:دوشنبه 16 مهر 1397-17:10

دکتر نرگس مهدئی، یک عضو هیئت علمی دانشگاه: در عمارت آمل که یک تهدید ملی است زباله حاوی حجم قابل توجهی گاز متان شده است. زباله هشت شهر به آن وارد میشود که قابلیت انفجار را داشته و هر لحظه امکان دارد این بمب ساعتی فعال شود/ سال گذشته فعالان محیط زیستی 10 روز جلوی دفن زباله در این محل را با دستور دادستان گرفتند و مسئولان سه ماه مهلت خواستند اما امروز میبینیم که هنوز هم اتفاق خاصی نیفتاده است/ در گذشته به همراه یکی از این انجمنهای فعال در زمینه محیط زیست 400 اصله درخت کاشتیم که ده مورد هم به بار ننشت، چون جانمایی درست و نظارت در آن جدی گرفته نشد/قبول داریم تله کابین در آمل توسعه است اما ما داریم آن را در مکان نامناسب احداث و محیط زیست را قربانی میکنیم.
انتشار:سه شنبه 27 شهريور 1397-18:21

سد پساب معدن سرب کلاونگاه، 4 ماه پس از آغاز به کار مجدد این معدن شکست.(گفتگو با دهیار و عضو شورای کلاونگاه، فرماندار نور و مدیرکل محیط زیست مازندران)
انتشار:جمعه 23 شهريور 1397-19:31

معدن آلوده کننده محیط زیست در روستای «کلاونگا»ی نور دوباره فعال شده و سد پساب سرب آن نیز اخیراً برای دومین بار شکسته شده است، با این تفاوت که شرکت معدنی با طرح شکایت از اهالی روستا حالا در قامت یک مدعی عرض اندام می کند و سعی در خاموش کردن اعتراض های مردمی دارد.
انتشار:سه شنبه 20 شهريور 1397-7:14

دولت روحانی، محیط زیستی نیست
پرفسور علی یخکشی: آقای روحانی درباره محیط زیست با ما شوخی کرد. ایشان در دوره دوم گفت دولت محیط زیستی تشکیل دادم اما من دولت محیط زیستی نمیبینم. رئیس سازمان جنگلها محیط زیستی نیست اما این شجاعت را دارد که اشتباهات را بگوید. اگر دولت محیط زیستی بود وزیر جهاد کشاورزی دستور نمیداد در بالادست جنگل گیاهان دارویی درختان مثمر بکارند.
انتشار:يکشنبه 18 شهريور 1397-8:36

بابلسری که من دیدم
بابلسر که همواره مقصد اول گردشگری مردم ایران و مازندران بوده است، ساحلش اوضاع نامرتبی دارد! امکانات در حد صفر، نظارت بر قیمت ها و فروشنده ها در حد نازل، زباله ها اما در حد عالی!
انتشار:شنبه 10 شهريور 1397-9:18

از منزل با خود اره آورده است. داخل پارک جنگلی لبه های تیغ های اره را این سو و آن سو می کشد. پارک را مغازه نجاری فرض کرده. حرصم می گیرد از این همه ناآگاهی فرهنگی. روی برگرداندم تا صحنه را نبینم. تا چشم برگرداندم مات تصویر رو به رویم شدم. عده ای روی دیوارهای آلاچیق یادگاری نوشته اند!
انتشار:سه شنبه 30 مرداد 1397-7:47

مازندران 100 سال پیش را در «عمارت بزرگی» ببینید
«عمارت بزرگی» که با مشاوره کارشناسان میراث فرهنگی مازندران در حال احداث است، ماشین زمانی است که با قرار گرفتن در آن، به سیر و سیاحت مازندران پدربزرگان و مادربزرگان مان خواهیم پرداخت. یک معماری ناب بومی با چشم انداز و فضایی دلربا و بکر و سرشار از آرامش و سکوت.
انتشار:شنبه 27 مرداد 1397-22:34

گردشگری دریایی در حوزه مازندران که خود به تنهایی قادر به ایجاد اشتغال پایدار با کیفیت سختافزاری و نرمافزاری مدرن است هنوز نتوانسته است هیچ توفیقی به دست آورد و برپایی چند چادر و آلاچیق در ایام تعطیلات نوروز و تابستان را نباید به حساب گردشگری دریایی گذاشتت.
انتشار:يکشنبه 21 مرداد 1397-23:49

مه دل «کنگلو»ئه پر کشنه
«کنگلو» نانوایی و مغازه و فروشگاه ندارد. مایحتاجت را باید از شهر با خود بیاوری. نان را هم باید یا در تنور خانگی ات بپزی یا کسی از شهر برایت بیاورد. تازه این جا تلفن خوب آنتن نمی دهد، تلویزیون بی کیفیت است و بیشتر اوقات نداری اش، اینترنت نیز هنوز این جا پا نگذاشته و تو فرصت داری ساعت ها بی خبر از قیل و قال دنیا و فضای مجازی، با فضای واقعی کوهستان جاری شوی و حال کنی! مردم، جملگی ساده و صمیمی اند و بوی آفتاب و سبزه می دهند. تیرهای برق نیز هنوز چوبی اند و قدیمی. اصلاً خیال تان را راحت کنم. به کنگلو که آمدی زمان می ایستد و تو در ماشین زمان می روی 40-50 سال پیش.
انتشار:يکشنبه 21 مرداد 1397-9:7

امروز 21 مرداد شهر بندری آکتاو در جمهوری قزاقستان، پذیرای سران کشورهای حاشیه دریای خزر است تا کنوانسیون خزر را بعد از 20 سال امضا کنند شاید راه نجاتی برای خزر باشد. مدیرکل محیط زیست مازندران می گوید: ساحل خزر آلوده و مملو از زباله است و حتی میبینیم که در شهری مانند بابلسر، سایت دفن زباله، در کنار دریا قرار دارد و مدیریت پسماند به خوبی اجرا نمیشود.
انتشار:سه شنبه 9 مرداد 1397-8:48

سهیل اولادزاد، فعال محیط زیست: تنش آبی در مازندران آغاز شده و فعالیت چاههای غیرمجاز پرتعداد آسیب زیادی به سفرههای زیرزمینی آب منطقه وارد می کند. ما علاوه بر این که آب را با زبالهها و شیرابهها آلوده کردهایم، با بهرهکشی نادرست از ذخایر زیرزمینی، در حال کشتن آب هم هستیم و با این روند تا چند سال دیگر برای کشت برنج در مناطق بیشتری از استان با مشکل مواجه خواهیم شد.
انتشار:چهارشنبه 27 تير 1397-8:25

همـنشینی تاریخ و طبیعت
قلعه کنگلو تماشای توأمان تاریخ و طبیعت است؛ ترکیبی هوشمندی در معماری که ساختار دفاعی و رزمی داشته است. عظمت خاص این قلعه ناشی از انتخاب مکان احداث و بهره گیری از مصالح مقاوم سرخ رنگ است که هیبتی منحصر به فرد به آن بخشیده است. هم چنین شیب های تند نشان می دهد حمله به قلعه برای دشمنان سخت و غیر ممکن بوده است.
انتشار:سه شنبه 19 تير 1397-11:2

تفنگ های خالی!
وقتی باید منتظر بمانی تا شکارچی به سویت تیر بیندازد، آن گاه از خودت دفاع کنی، یعنی تفنگ ات خالی است! یعنی خودت سعی کن زنده بمانی! یعنی کفه قانون به سمت محیط بان سنگینی نمی کند. این البته همه ماجرا نیست. محیط بان سوادکوهی می گوید: برای ما امنیت شغلی وجود ندارد. اگر شکارچی ما را تهدید نکند خود حیات وحش، ارتفاعات و کوه و فضایی که در آن مشغول کار هستیم، خطرساز است. افزایش نرخ جریمه شکار پلنگ از 5 میلیون به 90 میلیون تومان، به ضرر جان محیط بانان تمام می شود، چرا که شکارچی بین پرداخت جریمه سنگین و شلیک به محیط بان، مورد دوم را انتخاب می کند.