انتشار:دوشنبه 14 تير 1395-14:45

معدن ها پلمپ شدند/ اسپهبد خورشد خندید
با پیگیری ها و همراهی سمن های میراث فرهنگی، محیط زیستی و رسانه های مازندران، یگان حفاظت میراث فرهنگی همراه با نیروی انتظامی شهرستان سوادکوه نسبت به ابلاغ دستور توقف و پلمب معادن واقع در حریم پایین دست و معادن "فلوئورین "در بالا دست غار اسپهبد خورشید و معدن "پروچشمه " اقدام کردند.
انتشار:پنجشنبه 10 تير 1395-10:18

دولت از پوپولیسم زیست محیطی فاصله بگیرد
مسعود مولانا: دولت اندکی بیشتر تامل و تفکر کند. بیشتر مشورت کند. ما با فقدان شفافیت در فرایند سیاست گذاری روبه رو هستیم. چرا هر روز یک پروژه انتقال آب از زمین سر بر می آورد بدون آنکه حتی متخصصان آب خبر داشته باشند؟/ دولت خود را به دامگه حادثه نیندازد. ریسک رویارویی با مردم را نپذیرد. از پوپولیسم زیست محیطی فاصله بگیرد. این یک بازی دو سر باخت برای دولت است/ سرکار خانم ابتکار، به اقای روحانی رییس جمهور بگویید: خانه بر بستری از ماسه بنا کردن، کاشانه بر باد دادن است!
انتشار:سه شنبه 8 تير 1395-11:11

آثار تاریخی بهشهر تخریب می شود، همه سکوت کرده اند
در گزارش مازندنومه می خوانید که شهرداری بهشهر عامل تخریب بسیاری از آثار تاریخی است و در حالی شهرداری طمع دست اندازی و تملک آثار تاریخی را دارد که هنوز نتوانسته است خدمات شهری را به شایستگی انجام دهد و یا زیرساخت های گردشگری را فراهم کند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران هم توجه جدی و عملی به آثار تاریخی شرق مازندران ندارد.
انتشار:جمعه 4 تير 1395-13:51

در روستای کوتنای قائمشهر علاوه بر فعالیت های فرهنگی، هنری و گردشگری، به تازگی جمعه بازاری افتتاح شده که باعث رونق اقتصادی محل شده است. جلال الدین مشمولی -هنرمند برجسته اهل این روستا- در یادداشتی به جمعه بازار و سایر فعالیت های کوتنا پرداخته است.
انتشار:پنجشنبه 3 تير 1395-23:41

استاد قوام الدین بینایی در یادداشتی ده نکته و پیشنهاد را درباره اهمیت حفظ جنگل ارائه می دهد. او علاوه بر تنفس ده ساله به جنگل های شمال، قوانين مربوط به قاچاق چوب را بروز نمی داند و باور دارد نمايندگان مجلس آن چنان در قيل و قال روزمرگي گرفتارند که مجال بروز ساختن قوانين را کمتر پيدا مي کنند. متن کامل یادداشت این پژوهشگر اهل نور را در مازندنومه بخوانید.
انتشار:سه شنبه 1 تير 1395-9:58

مازندران بیابان می شود
اگر روند موجود در برداشت آب از سفرههای زیرزمینی ادامه پیدا کند حداکثر تا۲۰ سال دیگر مازندران خشک میشود و با خشک شدن خاک و تخریب کامل پوشش گیاهی در این مناطق شاهد بیابان زایی در مازندران خواهیم بود.
انتشار:يکشنبه 30 خرداد 1395-6:17

مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان می کنند که انتقال آب بین حوزه ای به ویژه از خزر به سمنان تبعات زیستمحیطی زیادی را به دنبال خواهد داشت و سبب بروز مشکلات اجتماعی در بین مردم مبدأ و مقصد هم خواهد شد. این کارشناسان معتقدند که هماکنون استان مازندران در فصل تابستان به اندازه کافی آب ندارد و در استان سمنان که در معرض کم آبی و خشکسالی قرار دارد، طبیعتا استقرار صنایع آب بر توصیه نمی شود.
انتشار:شنبه 29 خرداد 1395-12:4

سال پدیدههای حدی آب و هوا را تجربه میکنیم
نوربخش داداشی: سال پدیدههای حدی آب و هوا را تجربه میکنیم. پدیده حدی یعنی هر پدیده آب و هوایی ممکن است به شکل حداکثری اتفاق بیفتد. ما هم روزهای بسیار گرم خواهیم داشت و هم روزهای پرباران. اردیبهشت امسال دمای 42 درجهای را در استان داشتیم و خرداد هوای پاییزی را شاهد بودیم. این پدیده را باز هم خواهیم دید. تعادل گذشته را شاید شاهد نباشیم
انتشار:شنبه 29 خرداد 1395-11:38

آخرین و تنها راه سنگفرش تاریخیِ شهرستان قائمشهر مربوط به دوره قاجار، در روستای حاجیکلا صَنم تخریب شد.
انتشار:چهارشنبه 26 خرداد 1395-11:3

8 عکس از منطقه کوهستانی اوپرت پشتکوه (مرتع ییلاقی روستاهای پاجی و میانای دودانگه ساری و مرز بین دو استان مازندران و سمنان)
انتشار:چهارشنبه 19 خرداد 1395-23:7

آرزو دارم موهای سر و ابروی هیچ کودکی نریزد
سهیل اولادزاد: به خاطر بدهی هایی که در نبود حمایت دولتی و غیر دولتی به ما تحمیل شد، فعالیت سایت مان را بعد از دو سال متوقف کردیم/ جوایز امسال محیط زیست به طرز عجیبی میان برخی وزرا و همینطور مدیرانی مثل مدیر دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران یا آقای یوسف حجت که از مدیران با سابقه هستند تقسیم شد/ آرزو دارم موهای سر و ابروی هیچ کودکی نریزد، محیط بانی مورد اصابت گلوله قرار نگیرد، درختی قطع نشود.
انتشار:چهارشنبه 19 خرداد 1395-2:22

اهدای لوح قدردانی جایزه ملی محیط زیست کشور به محقق مازندرانی
لوح قدردانی در بخش متخصصان یازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست کشور به پژوهشگر قائم شهری رسید/ دکتر صابر وطن دوست تا کنون موفق به کشف، توصیف و ثبت جهانی 9 گونه ماهی جدید از ایران برای اولین بار در دنیا شده است.
انتشار:دوشنبه 17 خرداد 1395-7:17

نمی توان محیط زیست را با شعار و اندرز حفظ کرد
نمی توان محیط زیست ملی و بین المللی را با موعظه، شعار و پند و اندرزهای به دور از واقعیت و فرافکنی در مدیریت محیط زیست و ناکارآمدی آن، راهبری و هدایت کرد.
انتشار:دوشنبه 17 خرداد 1395-6:44

روند تخریب آثار تاریخی و میراث فرهنگی بابل به گونهای است که هویت شهر در حال تغییر است و این مسأله نیاز به بازنگری دارد!
انتشار:پنجشنبه 6 خرداد 1395-7:30

ممکن است پروژه انتقال آب خزر به تنش های اجتماعی منجر شود
دکتر محمود شارع پور: در کشور مسابقه سدسازی و تبدیل سدسازی به سدپرستی داریم/ بیش از 90 درصد از آب کشور صرف کشاورزی می شود در صورتی که کشاورزی ما بدون راندمان و بهرهوری است/ در اقتصاد آب، از همه کشورها عقب تر هستیم و آب را تبدیل به هندوانه کیلویی 400 تومان می کنیم/ نگرانیم که پروژه انتقال آب دریای مازندران به زودی به تنش های اجتماعی جدید منجر شود/ حاکمان ما توسعه را در بریدن روبان و کلنگزنی و افتتاح پروژه می دانند.
انتشار:چهارشنبه 5 خرداد 1395-17:26

دل نوشته ای برای وطنم/ باید آب را حتی فراتر از قیمت جان های تشنهی مازندران به این سرزمین آورد تا مبادا کویر از نفس بیفتد!/ چه خوب که زمامداران مازندران امروز از نعمت گفتار محرومند تا خدای ناکرده سنگی از دهان شان در مسیر احیای کویر بیفتد.
انتشار:يکشنبه 2 خرداد 1395-12:39

نامه یک فعال دانشجویی به نماینده نوشهر و چالوس/ نماينده محترم؛ آيا در تذكرتان به سازمان محیط زیست، مصالح ملي و مردمي را در نظر داشتيد يا منافع سرمايه گذار خاص را؟ آيا موضوعات مهمتر و عام المنفعه ي دیگري نبود كه براي رفع آن تذكر دهيد؟
انتشار:شنبه 1 خرداد 1395-10:27

ظرفیت سازی فرهنگی در باغ میراث جهانی عباس آباد
گزارشی از برنامه های علمی و آموزشی پایگاه میراث جهانی عباس آباد و همراهی میراث دوستان و فعالان محیط زیست مازندران برای ظرفیت سازی، آموزش و حفاظت از ارزش های عباس آباد بهشهر.
انتشار:يکشنبه 26 ارديبهشت 1395-9:42

در نشست بررسی وضعیت موزه ساری، چشمه سورت مطرح شد:12 هزار قطعه آثار تاریخی با قدمت بیش از هزار سال متعلق به ساری داریم که در انبارهای میراث فرهنگی نگهداری میشود و خاک میخورد/ خیلی چیزها در ساری و مازندران نداریم و فقط این نیست که موزه نداشته باشیم/ اگر قرار است در چشمه سورت اتفاقی افتد جامعه محلی هم باید نقش داشته باشد/ دلنگرانیهای اولیه درباره چشمه سورت برطرف شده است.
انتشار:پنجشنبه 23 ارديبهشت 1395-7:58
آهای آقایان! همین چند جامِ زلالِ محدود و معصومِ ما دارد از دست می رود
اینکه آب از احمد آباد به محمدآباد بردن، در ردیفِ اقداماتی است که همانندِ سایرِ امورِ این مملکت مصرفِ تبلیغاتی دارد و همین «کفه بی محاسبه و غلط» بر کفه منطق می چربد و دست مشغولی خوبی است برای جریان های سیاسی و حال آنکه «علم» سیاست را بر نمی تابد و مغبون افتاد.