تعداد بازدید: 3253

توصیه به دیگران 1

دوشنبه 12 دی 1390-15:43

اسير حاشيه ها

استيضاح شهردار يا شورا؛اختلاف سليقه و نظر درون شورای شهر ساری بعضاً‌ ناشي از فقدان آگاهي در برخي و بالابودن آگاهي نزد برخي ديگر از اعضاي شوراست/چرا اعضای شورا قبل از ورود به جلسه مطالعه نمی کنند؟چرا برخی آمارها را ندارند؟/وقتی اعضای شورا داخل جلسه می آیند نمی دانند دستور جلسه چیست و نتیجه آن مصوبات فله ای می شود/وقتی مسوولی از شهرداری برای پاسخگویی به شورا می آید باید تنش بلرزد نه اینکه مسوول مربوطه بی خیال باشد و در جلسه شورا چرت بزند/اتفاقا استیضاح اخیر خوب بود،حداقل نتیجه اش این بود که یک شوک شدید به شهرداری ساری وارد شد/اگر این بگومگوها و مشاجرات در شورا منتج به یک نتیجه مطلوب شود بسیار مفید است/شورا باید خود را استیضاح کند.


مازندنومه،يادداشت ارسالي کاربران،محمد تیموری: شورای شهر ساری همواره يكي از مهمترين و خبرسازترين حوزه‌ها در استان بوده، اگرچه محدوده عملكرد و حدود تأثيرگذاري و تصميم‌گيري اين نهاد مدني از حيطه شهرداري فراتر نرفته است!

 شوراي شهر ساری اخيرا اسير حاشيه‌هايي شده كه بسيار پررنگ تر از متن آن بوده است و اگر وضع به همین منوال ادامه یابد دور از انتظار نخواهد بود تا اين نهاد و عملكردهای تأثيرگذارش در دوره سوم که به مراتب از دوره های قبل بهتر بوده است به پاي حاشيه‌ها ذبح شود.

به اعتقاد نگارنده مطلب تعارض، اختلاف سليقه، ‌اختلاف نظر و... درون شورای شهر ساری بعضاً‌ ناشي از فقدان آگاهي در برخي و بالابودن آگاهي نزد برخي ديگر از اعضاي شوراست.

اين اختلاف‌ها بيشتر در مسايل شهري بروز پيدا مي‌كند و گاهي موجب سوءتفاهم هم مي‌شود. وقتي اختلاف ناشي از كمبود آگاهي باشد، برخي افراد از فضاهاي شهرداري و بيرون از شهرداري و شورا از اين اختلاف‌نظرها و سليقه‌ها بهره‌برداري و شورا را به سمتي كه مي‌خواهند هدايت مي‌كنند.

تعارض‌هايي كه پيش مي‌آيد معمولاً به اختلاف نظر رسيده و به‌تدريج اگر كنترل نشود به سوءتفاهم تبديل خواهد شد و بعد هم به مرحله توهين به هويت اشخاص مي‌رسد و همين فضا است كه يك وقت در جاهايي ملاحظه مي‌كنيم كه شوراها قفل و اعضا با هم درگير مي‌شوند.

 اما در مورد کمبود آگاهی اعضای شورا به عنوان نمونه مصداقی را عرض می کنم.همه اعضا، شورا ترافیک را از مهمترین مشکلات شهر ساری می دانند و راهکارهایی را برای روان سازی ترافیک پیشنهاد می کنند از جمله تعریض خیابان ها،اما اگر از آنها تعریف روان سازی ترافیک را بپرسید نمی دانند؟!

 روان سازی ترافیک به معنای گسترش راه ها برای تردد روان تر خودروهای شخصی نیست بلکه باید با گسترش حمل و نقل عمومی شرایطی را فراهم سازیم که شهروندان خود ترجیح دهند با وسایل نقلیه عمومی سفر کنند و کمتر شاهد تردد خودروهای شخصی در سطح شهر باشیم.

 وقتی اعضای شورا این مهم را درک نمی کنند طبیعی است زمانی که رییس سازمان اتوبوسرانی را در جلسه شورا دعوت می کنند یک سوال در زمینه خدمات مطلوب تر به شهروندان از وی نمی پرسند.

اینکه مردم ترجیح می دهند از اتوبوس استفاده نکنند دلیلش ضعف های سیستم حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی است. چرا اعضای شورا قبل از ورود به جلسه مطالعه نمی کنند؟چرا برخی آمارها را ندارند؟این است که وقتی اعضای شورا داخل جلسه می آیند نمی دانند دستور جلسه چیست و نتیجه آن مصوبات فله ای می شود.

چرا وقتی مسوولی از شهرداری یا سازمان های تابعه را دعوت می کنند سوالات مهمی درباره عملکرد واحد تحت مدیریت آنها نمی پرسند؟

چرا به وظایف نظارتی خود به نحو احسن عمل نمی کنند؟این نظارتها باید آن قدر قوی باشد که وقتی مسوولی از شهرداری برای پاسخگویی به شورا می آید باید تنش بلرزد نه اینکه مسوول مربوطه بی خیال باشد و در جلسه شورا چرت بزند.

 اما در مورد اتفاقات اخیر شورای شهر ساری برخی اعضای شورا اشکالاتی را در زمینه تحقق بودجه مصوب مطرح کرده اند. ميزان تحقق بودجه بستگي به نقدينگي دارد كه مردم وارد سيستم مي‌كنند.

طبیعی است که با رکود ساخت وساز شاهد کاهش درآمد شهرداری ها باشیم، لذا شهرداری باید به دنبال درآمدهای پایدار باشد.اما در مورد هزینه های شهرداری اعضای شورا باید بدانند که درآمدهای شهرداری از جیب مردم ساری است و حیف و میل کردن درآمدها و یا احیانا استفاده از آنها در مواردی غیر از هزینه های شهرداری قانونا و شرعا حرام است و وظیفه آنهاست که بر هزینه های شهرداری نظارت کافی داشته باشند.

چه لزومی دارد در جاهایی که دولت باید برای دستگاه متبوع خود هزینه کند این هزینه از جیب شهروندان ساروی پرداخت شود؟

اتفاقا استیضاح اخیر خوب بود.حداقل نتیجه اش این بود که یک شوک شدید به شهرداری ساری وارد شد و شهرداری ساری تکانی خورد.

مسوولان شهرداری با سوالات متعدد یک عضو شورا مواجه شدند و مجبور به پاسخگویی شدند.فهمیدند کسی هست که بر آنها نظارت جدی می کند.

 در پایان در مورد موارد مطروحه توسط برخی اعضای شورای شهر در مورد هزینه های شهرداری باید اذعان داشت نکته مهمی که نباید از آن غافل شد این است که شفافيت حساب‌هاي شهرداري ساری در هيچ دوره‌اي به‌اندازه امروز نبوده است.

 اينكه حتي اگر يك جايي زميني با يك مالك تهاتر شود، مستندات آن موجود و تقويم شده است. الآن دقيقا مي‌دانيم كه چه اتفاقي افتاده و این يك توفيق براي شورا و شهرداري است. این شفافیت مشخص خواهد کرد که چه پولی و در چه محلی هزینه شده است.

البته در مورد اتفاقات اخیر در شورای شهر ساری از یک منظر دیگر هم می توان نگاه کرد.اگر این بگومگوها و مشاجرات در شورا منتج به یک نتیجه مطلوب شود بسیار مفید است.سوال و استیضاح حق شوراست.

اینکه صداهای مختلف و نگرش ها و دیدگاه های مختلف در شورا دیده می شود ایرادی نیست و اتفاقا خوب است.این عین دموکراسی است،منتها همه باید تابع جمع باشند و نظر اکثریت شورا را ملاک قرار دهند.

اعضای شورا باید نسبت به هم عینک بدبینی را بردارند و با عقلانیت و خرد جمعی و صبر و حوصله توام با تدبیر تصمیماتی را اتخاذ کنند که آیندگان از آنها به نیکی یاد کنند و در تصمیم گیری ها فریب سیاست بازان را نخورند.

 در پایان نگارنده مطلب بر این اعتقاد است که برای رشد و توسعه ساری بايد برنامه جامع داشته باشيم. بايد گذشته، حال و آينده را مدنظر قرار دهيم. سوال بنده از شورای شهر ساری این است که اعضاي شورا چقدر همت و وقت گذاشته‌اند بر روي تدوين و تصويب يك منشور توسعه که از همه تخصص‌ها استفاده كرده باشند و برنامه مديريتي دقيقي ارائه داده‌ باشند؟

چقدر از نظر نخبگان شهر و کارشناسان خبره استفاده کرده اند؟ از نظر ما و شهروندان، تاكنون در شورا همت و عزم لازم براي اين منظور نبوده است.این یعنی شورا باید خود را استیضاح کند.

ايميل نويسنده:(mtaimory@gmail.com)


  • پنجشنبه 15 دی 1390-0:0

    نقد بسیار منصفانه ای بود.درود بر مازندنومه و کاربران فهیم آن

    • سروینه باغپاسخ به این دیدگاه 0 0
      پنجشنبه 15 دی 1390-0:0

      بدخواهان دنبال اختلاف درشهرداری ساری هستند شهرداری وشورای شهر متحد باشید

      • غلط اندازپاسخ به این دیدگاه 0 0
        سه شنبه 13 دی 1390-0:0

        با اجازه بزرگترا می خوام کمی فضولتاً عرض کنم که غلط انداز کار خیلی سختیه و همه عالم و آدم نفرینش می کنند.
        در قصه شهرداری و کار شهری هیچکس نمتونه مثل غلط انداز پیشنهاد بده که هم نون توش باشه و هم آب. می گوئید نه به این پیشنهاد فکر کنید.
        عزیز دلم محمد جان که خیلی حرص خورد تا این چند جمله را جور کرد و نوشت نشون میده که دلش برای شهر مرکز استان می سوزه ولی غلط انداز پیشنهد ایشون را برای تعریض خیابان ها اینجوری تکمیل می کنه که دولت کریمه و شریفه و عاقله و دلسوز و کارآفرین که قادر است توی بندر عباس 2000 میلیارد تومن برای فولاد سرمایه گذاری بکنه از خجالت مردم ساری و مازندران در بیاد و با یک اعتبار ویژه یکبار و برای همیشه ساری را بالکل خراب بکند و از نو خیابان کشی بکند.
        حتماً می فرمائید کی می تونه جواب اینهمه آدم های متنفذ و صاحب واحدهای تجاری را بدهد.
        اینکار فقط از شخص شهردار بر بیاد به یک شرط و اون اینکه استاندار که این روزها تا فرا رسیدن انتخابات کار زیادی ندارند و دولت هم که بودجه 2000 میلیارد تومنی برای راه اندازی واحدهای بزرگ صنعتی به ایشون نداده که کاری برای انجام دادن داشته باشند، بیایند و سیبل شهردار بشوند و هر کس که اعتراضی داشت روزهای سه شنبه توی ملاقات عمومی و سرمایه دارها و پولدارها و اربابان و اونهایی که سرشون به تنشون می ارزه مستقیماً هر ساعتی که خواستند از ساعت 8 صبح امروز تا اذان صبح فردای هر روز موضوع را مطرح کند و آقای استاندار هر وقت دید سمبه پر زوره بر روی اون قسمت از طرح یک علامت کوچکی بگذارند که نباید اجرا بشه.
        شما بعد از مدت یک ماه از اجرای این پیشنهاد ملاحظه خواهید فرمود که تقریبا‍ هیچ لزومی به اجزای هیچ بخشی از طرح پیدا نخواهد شد و استاندار خوش قلب و رقیق المزاج همه نقاط شهر را علامت گذاری خواهند فرمود و عدم نیاز به اجرای شهر را دستور خواهند داد.
        راه و مسیر توسعه ما با این پیشنهادات باز می شود و شورا هم دیگه جایگاه خودش رو خواهد شناخت و حرف اضافه را ممنوع اعلام خواد کرد.
        راستی شورای عزیز تو که نمی تونی از پس شهردار کاربلد و پر نفوذ بر بیایی مگه مجبوری توی این دنیای وانفسا علم استیضاح را بلند کنی؟ من با عمق وجودم از شهردار بلند مرتبه و عالیمقام خوش تیپ و قوی هیکل و اهل ورزش و نرمش حمایت می کنم تا شاید در المپیک آینده کار نکرده رضازاده و احتمالاً آقا بهداد سلیمی را تکمیل کرده و حال که بنا به دستور استاندار محترم هیچ نقطه از شهر نیاز به تغییر و اصلاح ندارد، ایشان بهتر است توی این میدان بزرگ کاری بکند کارستان. البته وقتی دستور اداری در کار باشد و حکم تکلیف باشد ایشان وزنه های بزرگتر از این ها رو هم قادر است چند تا یک بلند کند و کوه مشکلات را از جا بر کند.
        دولت کریمه هم بهتر است پولهاش رو توی مازندران هدر ندهد و ببرد توی بندرعباس و کرومان و اصفهان و شیراز و تبریز و ... خرج بکند تا کمک شایان توجهی به توزیع صحیح جمعیت کرده باشد و هی تند تند هم مالیات ها را دستور بدهد نگیرند تا این کارخانجان پانصد میلیارد تومن سود را یک راست به جیب کارمنداش بریزند و مقداری از اون رو هم برای تیم داری خرج بکنند و بچه های مازندران بروند اونجا تمرین کنند تا آدم بشوند.

        • سه شنبه 13 دی 1390-0:0

          حرف حساب جواب نداره

          • بحران مدیریت در شهرداری ساریپاسخ به این دیدگاه 0 0
            دوشنبه 12 دی 1390-0:0

            بدون تعارف در کار شهرداری ساری بلبشویی حاکم است . احداث بنا ، رعایت زیربنا و رعایت طبقات ،هیچ ضابطه ای ندارد . حقوق مردم همسایه دستخوش منفعت پرستی بساز و بفروشها شده است.گرفتن جریمه برای اضافه طبقات چه نفعی دارد برای مردمی که قربانی طمع بساز و بفروش ها می شوند ؟ پلیس ساختمان یعنی کشک . سری به خیابان دانشگاه پیام نور بزنید و به داخل کوچه های محل نگاهی بیندازید . کوچه های شش متری و ساختمان های شش طبقه . منفعت طلبی شهرداری به قیمت تضییع حقوق مردم تا کجا؟ شورای شهر چه می کند ؟

            • دوشنبه 12 دی 1390-0:0

              بايد به اين آقاي تيموري گفت كه اگر مردم ندانند حداقل برخي از همكاران شما خوب شما رو مي شناسند و مي دانند كه هر وقت مورد خاصي از قدر داني از برخي خبرنگاران فعال حوزه شورا پيش مي ايد سر و كله شما در شورا پيش مي آيد و بهتر است بدانيد هر شخصي بايد در حوزه كاري كه صاحن نظر بوده نظر دهد نه اينكه در هر كاري و افسوس براي مازند نومه كه بخاطر پر نمودن اخبار خود هر موضوعي را منتشر مي كند

              • دوشنبه 12 دی 1390-0:0

                ببخشید یادتون رفته اینجا مرکز مازندرانه؟ و مراجعه کنندگان بسیاری داره که ترجیح میدن با اتوموبیل شخصی بیان ساری و همچنین کارمندای ادارات که اونا هم با ماشین خودشون وارد مرکز شهر میشن همچنین ساری قطب پزشکی استانه که بعدالظهرها تا اخر شب محدوده مجتمع های پزشکی ترافیک سنگین میشه پس به نظر بنده خیلی هم با فعالتر شدن سرویسهای عمومی نمیشه کاری پیش برد حتما باید خیابونها تعریض و پارکینگهای زیادی تو شهر احداث بشه در ضمن حضور بیشتر پلیس هم کمک میکنه


                ©2013 APG.ir