تعداد بازدید: 2189

توصیه به دیگران 6

چهارشنبه 6 آذر 1392-1:45

من سپیده را می بینم

به بهانه گزارش غرور آمیز 100 روزه رییس جمهوری به مردم(3)/روحانی منطقی و محکم صحبت کرد، افشاگری نکرد، بگم بگم راه نینداخت، سند سازی نکرد و مدرک علیه کسی و جریانی رو نکرد. او حتی وقتی خواست گله اش را از عملکرد رسانه ملی نسبت به دولتش در مقایسه با دولت قبل بیان کند، آن قدر هنرمندانه طرح موضوع کرد که کسی نرنجید و به در گفت تا دیوار بشنود!


مازندنومه، سردبیر: ...«همیشه راستگوی باش و لکن کم گوی و کم خنده باش تا کهتران بر تو دلیر نشوند...پس چنان باید که از احوال پادشاهان عالم خبر داری و بر ولایت خویش و حال لشکر و رعیت خویش نیز باید که واقف باشی که اگر حال شهر خویش ندانی، حال شهر بیگانگان کم تر دانی.»( برگزیده باب 42 قابوسنامه، در آیین و شرط پادشاهی)

سه شنبه شب، رییس جمهوری به مردم گزارش صد روزه داد و هزاران نفر را در داخل و خارج از کشور پای تلویزیون و رادیو کشاند و با استدلال و منطق خود، بیینده ها و شنونده ها را میخکوب کرد.

 صحبت های شوق آفرین و امیدبخش و غرورافزای  او که تمام شد، تازه برخی شبکه های خارجی مثل بی بی سی فارسی همراه با کارشناس های خود، به تحلیل و بررسی مواضع و اظهارات دکترروحانی پرداختند.

هر قدر هم منتقد و مخالف دولت کنونی باشیم، نمی توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که دولت صد روزه حسن روحانی بسیار قابل تحمل تر، شیرین تر، باطراوت تر و چابک تر از دولت 8 ساله احمدی نژاد است؛ حرف های رییس جمهوری هم نه پوپولیستی است و نه ریشه در دروغ و تخیلات انحرافی و بافته های ذهنی دارد!

من سه شنبه شب، بعد از چند سال، دوباره با ولع پای سخنان یک رییس جمهوری نشستم. احمدی نژاد با مصاحبه های کذایی و هوچی گری هایش، مردم را از رسانه فراری داد، اعتمادی به او و سیستم اش نبود، سه شنبه شب اما میلیون ها ایرانی از طریق رسانه ملی دوباره با رییس دولت آشتی کردند.

مختصات صحبت های حسن روحانی را از چند منظر می توان برشمرد:

1- او تلاش فراوان کرد تا آرامش و امید و اعتماد را به جامعه بازگرداند. کلیدواژه صحبت های او مردم و نقش افکار عمومی در خلق حماسه ها بود. گم شده ملت در این سال ها صداقت و اعتماد و رو راستی و امید بود که روحانی ثابت کرد اگر دست دولتش از منابع اقتصادی و مالی خالیست، حداقل با مردم رو راست است و دروغ نمی گوید.

2- روحانی در گزارش اش به مردم آمار داد اما آمارهای او از جنس آمارهای احمدی نژاد، ساختگی و وارونه نبود.  او واقعیت ها را گفت وشفاف و صریح، وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور را ترسیم کرد.

3- روحانی منطقی و محکم صحبت کرد، افشاگری نکرد، بگم بگم راه نینداخت، سند سازی نکرد و مدرک علیه کسی و جریانی رو نکرد. او حتی وقتی خواست گله اش را از عملکرد رسانه ملی نسبت به دولتش در مقایسه با دولت قبل بیان کند، آن قدر هنرمندانه طرح موضوع کرد که کسی نرنجید و به در گفت تا دیوار بشنود!

4- چگونگی برخورد رییس جمهوری با سه مجری برنامه، سرشار از اخلاق و منطق و رفاقت بود. همین یعنی او مردمدار است و به رسانه احترام می گذارد.

 او می توانست از این تریبون برای مخالفانش در مجلس و کیهان و جاهای دیگر خط و نشان بکشد اما تنها و تنها حرف خود را زد و از تفاهم و توافق و اتحاد ملی گفت و این که  اخلاق را نباید قربانی سیاست کرد. گمان کنم سه شنبه شب مخالفان قسم خورده رییس جمهوری در جاهای مختلف، شاید اندکی خجالت زده شدند؛ البته شاید، آن هم اندکی!

5- حلقه ارتباطی کلام رییس جمهوری پس از نقش و تاثیر مردم، هدایت و حضور مقام معظم رهبری بود. او در اظهاراتش از نقش رهبری و حمایت های معظم له از دولت یازدهم سوءاستفاده و موضوع را مصادره به مطلوب نکرد. دکتر روحانی هر جا ضرورت ایجاد شد -واقع گرایانه- از نقش رهبر معظم انقلاب سخن گفت و ایشان را به نفع شخص یا دولت خود مصادره نکرد.

پس از گفت و گوهای گرم و آرامش بخش و جذابی که رییس دولت اصلاحات –سید محمد خاتمی- با رسانه ها داشت، امشب بار دیگر رییس جمهوری با مردم سخن گفت که امیدها را برگرداند، اعتمادسازی کرد، شکاف های تصنعی میان مردم و مسئولان را درز گرفت،  قول داد مردم روی آرامش خواهند دید، وعده داد هر چند دولت قبلی تعهدات سنگینی را ناجوانمردانه  روی دوش این دولت گذاشته، اوضاع اقتصادی بهتر خواهد شد، مژده داد فضای امنیتی در حوزه فرهنگ و رسانه بازتر خواهد شد و صادقانه از مشکلات گفت ولی این را هم گفت که با حضور و نقش آفرینی توده ها و صبر آن ها «ما سپیده را خواهیم دید.»

بعد از سال ها سربه زیری حالا می توانیم در دنیا سرمان را بالا نگه داریم و به خودمان ببالیم که ایرانی هستیم. روحانی، خیلی مچکریم.


  • فرهنگی رنج کشیدهپاسخ به این دیدگاه 2 0
    شنبه 9 آذر 1392-0:0

    جناب دکتر روحانی رییس جمهور محبوب خدا قوت ،همانطور که خودتان مستحضر هستید رای جمعیت کثیری از ملت به دلیل عدم رضایت از عملکرد مدیران دستگاههای اجرایی دولت بوده است.لطفا اتوبوسی را که قول داده بودید از جلوی اداره کل آموزش و پرورش مازندران هم عبور دهید تا بی بلیط ها ی این دستگاه هم پیاده شوند.تا کی انتظار؟؟؟ با آرزوی موفقیت هرچه بیشتر شما،

    • پنجشنبه 7 آذر 1392-0:0



      مصاحبه سه‌شنبه شب رئیس‌جمهور به مناسبت صدمین روز فعالیت دولت یازدهم با ابهامات و نقدهایی مواجه شد.

      یکی از ابهامات مهم که با توجه به شاکله اصلی این گفت‌وگوی 2 ساعته به چشم مخاطبان آمد این موضوع بود که اگر قرار بود محور نقد و تخطئه غلیظ دولت سابق را از این گفت‌وگو بگیرند،‌ دیگر چه چیز عمده‌ای باقی می‌ماند؟ دست کم این که سه چهارم زمان مصاحبه به تخطئه یک‌طرفه و بدون اما واگر و استثنای دولت قبلی گذشت. این سوال مضمون دیگری را در خود نهفته دارد و آن اینکه اگر قرار بود درباره دولت سابق سیاه‌نمایی محض انجام شود، آیا غیر از همین مصاحبه یکطرفه چیز دیگری هم از آب در می‌آمد؟ و یا اگر تاریخ 5 آذر 92 را از زمان مصاحبه حذف کنیم و به جای آن تاریخ 3 ماه قبل از انتخابات (مثلاً فروردین 92) بگذاریم تفاوتی در محتوا می‌کند؟!

      اتفاق جالب اقدام روزنامه ایران بود که در این باره تیتر «رونمایی از 8 سال نابسامانی» را برجسته کرد، حال آنکه تصور می‌رفت حال و هوای فضای انتخاباتی جایگزین گزارش کار نشود. البته منتقدان منصف پیشاپیش معتقد بودند 100 روز با توجه به کمی زمان، موعد مناسبی برای مطالبه فعالیت‌ها و توقعات مثبت از دولت نیست اما در عین حال این ابهام وجود دارد که آیا گزارش دولت با تبلیغات ما قبل انتخاباتی اشتباه گرفته نشده و خلأ گزارشی درباره اینکه ما چه کرده‌ایم با ادبیات «قبلی‌ها چه کردند یا چه نکردند» پر نشده است؟!

      موضوع دیگر عدم طرح برخی چالش‌ها و تناقضات مهم در همین دوره چند ماهه است به این معنا که برخی رفتار و گفتارها در تناقض با تبلیغات و شعارهای انتخاباتی است چنان که مثلا رئیس کل جدید بانک مرکزی برخلاف تبلیغات سیاه‌نمایانه قبل از انتخابات اعلام کرد، نمی‌گذاریم قیمت دلار پایین بیاید؛ یا موضوع لزوم مهار تورم و کاهش قیمت خودرو و یا تعابیری نظیر مهار رشد تورم که با برخی واقعیت‌ها ناسازگار است. همچنین درباره اعلام رکورد‌ 40 درصدی تورم به عنوان بالاترین تورم ‌4 دهه گذشته، این حقیقت که رکورد تورم مربوط به دولت سازندگی با 49 درصد است، کتمان شد و این در حالی است که بخشی از تورم امروز حاصل فشار تحریم‌هاست و البته سهم اصلی بی‌تدبیری و سوء مدیریت و رهاشدگی برخی امور در دولت قبلی را نباید نادیده گرفت. تخطئه مطلق در حوزه‌هایی نظیر سفرهای استانی و مسکن مهر و... نیز از نکاتی بود که نقد به دور از اعتدال و آمیخته با افراط و تفریط را تداعی می‌کرد.

      یکی از عجیب‌ترین اتفاقات این مصاحبه،‌ دوز بالای خود تشکری! -به سیاق اغلب دولت‌های گذشته- است تا آن‌جا که با مساعدت یکی از مصاحبه‌کنندگان، پیروزی‌های ورزشی چند هفته اخیر والیبال و فوتبال ساحلی به پای دولت جدید نوشته شد! در حالی که وزیر ورزش دولت جدید یکی دو هفته است از مجلس رای اعتماد گرفته و طبیعتا موفقیت‌های ورزشی محصول، علمکرد چند ساله برخی فدراسیون‌ها در دولت قبلی است.

      در همین حال وبسایت ندای انقلاب در بررسی مصاحبه انجام گرفته، تیتر «120 دقیقه سیاه‌نمایی به جای گزارش عملکرد 100 روزه» را برگزید و رجانیوز نوشت: «سایه سنگین جو انتخابات بر گزارش 100 روزه دولت! انتخابات 100 روز پیش تمام شد، لطفا به مردم گزارش دهید». از سوی دیگر سایت مشرق به بخش دیگری از مصاحبه دکتر روحانی پرداخته و در مطلبی با عنوان «لیبرالیسم فرهنگی؛ خطری که باید نسبت به آن هوشیار بود» می‌نویسد: اگر افکار عمومی فیلتر خوبی باشد باید برای همه کالاهایی که در بازار عرضه می‌شوند با یک منطق رفتار شود و دلیل ندارد که فیلم یا کتاب یا هر اثر دیگری را دارای منطق جداگانه بدانیم. علاوه بر این در عرصه کالاهای فرهنگی نیز در مورد مستهجن نگاری‌ها و تصاویر و فیلم‌های مستهجن نیز همین منطق غلط می‌تواند مطرح باشد. حتی در مورد مواد غذایی نیز همین استدلال به خوبی خطا و ضعف خویش را به نمایش می‌گذارد. فرض کنید که دولتی همین نظرات مطرح شده در بیان رئیس‌جمهور را در مورد مواد غذایی نیز بیان کند و بگوید بهترین فیلتر افکار عمومی است و به صراحت بیان دارد که دولت نظرش این است که هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست و وقتی یک کالا را ساختند و مردم نرفتند بخرند، و به آن سازنده بی‌اعتنا شدند، خودش می‌داند که باید چکار کند. مشخص است که این منطق ناقص و معیوب و باطل است. با این حساب باید به همه تولیدکنندگان و فروشندگان کالاهای غیربهداشتی در عرصه مواد غذایی نیز اجازه داد تا با این فیلتری که دولت تصور می‌کند بهترین فیلتر است روبرو شوند و دولت زحمت را کم کند و در کار آنها دخالت نکند.

      همچنین سایت آینده آنلاین- از حامیان دولت- نوشت: برخی ژست‌های مجریان و به‌به و چه‌چه‌های آنان به جای ورود به پرسشگری حرفه‌ای، نه بازتاب مناسبی در میان مردم داشت و نه به نظر می‌رسد به سود دولت و صداوسیماست.

      نویسنده معتقد است: این امر باعث شد این سوال مطرح شود که ادامه شیوه مرتضی حیدری که خودداریش از پرسشگری مقابل احمدی‌نژاد، باعث انتقاد شدید کارشناسان بود، صرف نظر از رویکرد خود او، به دولت و صداوسیما مربوط نمی‌شد.

      سایت حامی دولت نوشت: آقای رئیس‌جمهور خیلی خوش‌سخن و خوش‌سیما ظاهر شد و لبخندش به دل می‌نشست. فقط به نظرم استفاده مکرر از واژه سرهنگ بدون آن که محل ارجاعش مشخص باشد، کم‌کم لوث می‌شود.

      جهان نیوز نیز معتقد است: اگرچه نقد دولت گذشته نه تنها امری مذموم نیست بلکه نوع سازنده آن بسیار ضروری و لازم هم است اما کنایه‌های متعدد به دولت قبل وجهه رئیس‌جمهوری که خود را اهل اعتدال می‌داند اندکی خدشه‌دار می‌کند. رئیس‌جمهور که خود نیز روحانی است بهتر از نگارنده می‌داند که همین رفتار ممکن است پس از دوره ایشان نیز علیه ایشان به کار گرفته شود. نکته مهم در اینجا این است که این رویه مسئولان و نظایر آن، به سرعت در بین مردم الگوبرداری می‌شود و تکرار آن فرهنگ کشورمان را دچار بی‌اخلاقی‌هایی از این جنس خواهد کرد.

      جهان نیوز درباره برخورد نچسب یکی از مصاحبه‌کنندگان می‌نویسد: برخورد دیشب شهیدی‌فر برای بسیاری از بینندگان تلویزیونی جای تعجب داشت. یادمان باشد به گونه‌ای عمل نکنیم که خدای نکرده تملق و چاپلوسی از عملکردمان برداشت شود. موردی که متاسفانه رشد آن در کشور، فرهنگ غنی ما را دچار انحراف خواهد کرد.(مدیر محترم سایت اگر متن بذارید مچکریم)

      • پنجشنبه 7 آذر 1392-0:0

        تاریخ ثابت کرده است که همواره چاپلوسان و تملق گویان ،حاکمان را از راه بدر برده اند !

        • پنجشنبه 7 آذر 1392-0:0

          دکتر روحانی مطلب بسیار زیبا بود امیدوارم که دولت تدبیر وامید بتواند اقتصا د شکوفا کشوری که بتواند درجوامع بین الملی موفق از انزوا بیرون امده شاهد روابط خوب با جهان خارج باشیم وروز به روز سفره مردم ایران عزیز ما ن بزرکتر شود دیکه جوانان نتر سند که کار نداریم ازدواج نمی کنیم امیدوارم همه جیز درست شود به همت دولت تدبیر وامید انشاالله

          • پنجشنبه 7 آذر 1392-0:0

            چه غروری هم به ما دست داد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

            • غلط اندازپاسخ به این دیدگاه 2 0
              پنجشنبه 7 آذر 1392-0:0

              انشاء الله رویای سپیده به واقعیت تبدیل شود و دولت تدبیر و امید با شایسته سالاری واقعی مردم را از این وضعیت نجات دهد.

              • مازندنومه مچكريمپاسخ به این دیدگاه 2 0
                پنجشنبه 7 آذر 1392-0:0

                خدا را شاهد مي گيرم بعد از سالها آرامش را بعد از مصاحبه با تمام وجود ديدم ..

                • چهارشنبه 6 آذر 1392-0:0

                  آقای اصلاح طلب که ادای آدمهای منطقی را درمی آوری بیا کمی صادق باش و ازکسانی یاد نکن که درسال 88 فتنه بزرگی را بپا کردند و خون افراد بی گناهی را برای هوای نفسانی و پست و جاه طلبی خود به زمین ریختند و یا همین آقای رییس جمهور حداقل 30 دقیقه دولت قبلی را نقد می کرد بیا همدیگررا گل نزنیم اصلا متوجه شدی چه گزارشی خورد مردم داد توراخدا بس کنید

                  • دلشوریده فرهنگ و هنر مازندرانپاسخ به این دیدگاه 0 0
                    چهارشنبه 6 آذر 1392-0:0

                    جناب دکتر روحانی شما سپیده را می بینی و ما همچنان ظلمات ، شما مو می بینی و ما پیچش آشفته اش را .شما از حال و روز فرهنگ و هنر مازندران چه می دانی ! شما از حال و روز هنر مازندران که بیشتر شبیه شده به خیمه شب بازی آقایان که هر وقت دلشان گرفت من باب تفنن از آن ملعبه می سازند و ... چه می دانی ؟

                    • چهارشنبه 6 آذر 1392-0:0

                      من دیروز و امروز تمامی سایت ها و رسانه های استان مازندران را بررسی کردم متاسفانه تنها سایتی که با خبر و تحلیل مباحث هسته ای و سخنان رییس جمهور را پوشش داد سایت مازندنومه بود. حتی سایت ایرنا و استانداری کم کاری کردند.من عنوان یک شهروند ایرانی از آقای صادقی که گفتمان دولت تدبیر و امید را پوشش می دهد سپاسگزارم

                      • چهارشنبه 6 آذر 1392-0:0

                        عالی بود

                        • چهارشنبه 6 آذر 1392-0:0

                          عالی. من هم لذت بردم از گفتگوی دیشب.فداتون بشم

                          • چهارشنبه 6 آذر 1392-0:0

                            درود بر تدبیر و امید

                            انشاالله پنجره های امید به روی این ملت باز می شود


                            ©2013 APG.ir